Skocz do zawartości

Zbieram uwagi na tematej mojej uniwerslanej płytki.

Pomocna odpowiedź

Najnowszej, 5.3.0, zauważyłem też ten błąd- gdy otwieram projekt przez kliknięcie na ikonki schematu lub płytki to projekt jest pusty.

Otwierać muszę przez Eagle --> Open.

• 1 miesiąc później...

Żebyście nie posądzali mnie o lenistwo, to przedstawiam świeże zdjęcia z budowy, nie polutowane jeszcze do końca, bo nie mam wszystkich elementów.

Wygląda tłusto! (tłum. bardzo dobrze 😉 )

Dzięki, ale przyznać się muszę, że z wykonani PCB nie jestem zbyt dumny 😕

Jakoś krzywo powierciłem, nie wiem zawsze mam krzywo elementy potem na PCB, już zrobiłem sobie maski na pady które mi zostawiły otwór 0,5mm - myślałem, że same się wiertło wycentruje, ale niestety. Musze się chyba zaopatrzyć w jakiś stojak do wiercenia.

McRancor, tak P.S nie wiem czy zauważyłeś, ale mostek pozwoliłem sobie 'wykroić' z Twojego projektu ,,robota Paszczaka" 🙄

W piątek na pewno dojdzie do mnie PCF, MAX202 i trochę drobnicy.

A LCD - wszystko zależy od naszej wspaniałej poczty 🤣

Pozdrawiam

Mały update, doszedł LCD, i PCF wszystko na razie działa. Mam tylko problem bo nie mogę dostać MAX'a w odpowiedniej obudowie 😕

Ale ten wygięty wyświetlacz to normalnie -5 do magii.

Ja bym na Twoim miejscu wziął pilnik i zrobił porządek z jego płytką. Zawsze mnie drażniły takie krzywizny...

Ogólnie jest git.

Wiedziałem, że ktoś to zauważy 😅

Wyświetlacz wygląda źle, bo z jednej strony źle przyciąłem te kołki dystansowe, jutro kupie nowe i dotnę lepiej, przy okazji poprawie płytkę LCD w sobotę będzie już ładnie 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...