Skocz do zawartości

Serwomechanizm Turnigy TGY-S901D

AE

Pomocna odpowiedź

Cześć!

Ktoś już bawił się serwami Turnigy TGY-S901D? Napisali, że cyfrowe. Znalazłem takie na hobbyking za 10$.

Jego parametry:

Model: TGY-S901D

Operating Voltage: 6.0V / 7.2V

Operating Speed: 0.16sec.60º/ 0.14sec.60º

Stall Torque: 12.5kg.cm /13kg.cm

Size: 40.8X20.1X37.6mm

Weight: 58g

Motor: Coreless Type

Ball bearing: 2BB

Gear: Metal

Plug: JR Type

Szukam jakiś serw, które nie mają takiej padaczki jak Tower Pro MG 995. Jedno poszło z dymem samo z siebie, nie obciążone, inne się trzęsą itp, ehhh... Nie mogę z nimi ujechać.

Zastanawiam się również nad serwami Hitec HS-311, Tower Pro SG-5010. Może polecicie coś ciekawego?

Pozdrawiam

Nie kupuj na allegro.

Pamiętam że jak je sam sprzedawałem, to ludzie mieli ceny po 47-50 zł/szt - gdy ja sprzedawałem je za 35 zł? Potem ludzie sami zaczęli je za tyle sprzedawać, ale zauważyłem że im się od tamtego czasu posypały negatywy, bo zaczęli sprowadzać gorsze wersje (tańszy plastik głównie), aby mieć nadal ten sam zysk. Teraz niby ceny podrosły (z powrotem 40-60 zł), ale wątpię że któryś ze sprzedawców zrezygnowałby z zysku, gdy rynek się pomniejszył.

Te Tower Pro MG 995 zamówiłem na allegro za ok. 40 zł/szt, ale było to już kilka miesięcy temu. Wtedy jeszcze nie wiedziałem jaką będę miał konstrukcję w moim czworonogu. Teraz jest już wszystko gotowe, ale generowanie chodu z tymi serwami to udręka.

Zamówiłem za to jedno SG 5010 i jedno HS 311 na próbę. Pomęczę je trochę i najwyżej napiszę co w trawie piszczy.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.