Skocz do zawartości

Zestaw uruchomieniowy

Pomocna odpowiedź

Książka jest pisana pod atmege32 więc jeśli chcesz bezstresowo robić ćwiczenia to nawet lepiej jakbyś wziął ten tańszy zestaw z atmegą32 (zresztą na dłuższą metę mikro kontroler i tak można wymienić). Dodatkowo w tym droższym masz pilot, przewody, podstawki precyzyjne ,zasilacz,kabel usb -moim zdaniem nie jest to warte 100zł i najlepiej to dokupić oddzielnie z innych źródeł, pilot np. nie musi być identyczny byle by był rc5.

Z jednej strony szkoda mi wydawać tyle kasy ( około 500zł) no ale jeśli dobrze się nauczę programować to potem mogę wejść głębiej w elektronikę, po czym zagłębić się w mechanice robota i napędach.

A z drugiej strony, skoro jestem na studiach o kierunku mechatronika to tak czy siak kiedyś będę musiał się nauczyć jakiegoś języka a uC jest chyba najtrudniejszym ( proszę mnie poprawić jak mówię bzdury).

Zastanawiam się czy nie wziąć tego zestawu i dokupić do niego atmegę 32A, albo odrazu wziąć ten wychodzi może jakieś 60zł więcej ale bd miał zapas wiedzy ( w postaci książki) na długie miesiące

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...