Skocz do zawartości

[minisumo] prośba o sprawdzenie schamatu

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam

Projektuję właśnie mojego drugiego robota minisumo. Mam prośbę o sprawdzenie schematu. W prawdzie robot jest już wykonany (terminy) jednak płytka nie działa.

Co do założeń projektu. Robot będzie zasilany 4 akumulatorkami AAA tak więc zrezygnowałem ze stabilizatora na zasilaniu. Reszta wydaje mi się ok. Jak wiadomo sami nie widzimy swoich błędów.

Dodam że nie studiuję elektroniki a zaprojektowany przeze mnie układ jest oparty na układach przedstawionych na forum.

https://www.dropbox.com/sh/9vykn9d1torkxl7/AABlo5yv3E57JPXt9WnU2Os0a - projekt moterboard2.brd

Wrzucam pliki EAGLA. Tak więc jak by ktoś chciał z tego skorzystać to proszę bardzo, w końcu cała wiedza potrzeba do stworzenia tej płytki pochodzi z forum.

Zasilanie fatalne. Nie wróżę sukcesu z tak wybranym zasilaniem.

Jak mamy coś sprawdzić to daj zdjęcia, bo nikt plików eagle raczej nie będzie ściągał...

To co wyżej wstaw to jako obrazki co do zasilania to jeśli robot ma być do celów pokazowo edukacyjnych a napędem będą serwa to w sumie może być tylko pytanie po co taki wielki mostek i po co ten LM339 wystarczy adc

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...