wachman Czerwiec 3, 2023 Udostępnij Czerwiec 3, 2023 Ok, wielkie dzięki za informacje. Działam dalej z tutorialem w takim razie 🙂 pozdrowienia 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mollobroccolo Czerwiec 7, 2023 Udostępnij Czerwiec 7, 2023 Hej. Zacząłem kurs i w sumie ma pytanie, bo mnie gryzie jedna rzecz. Na tym obrazku rezystor jest po diodzie przed GND. Z tego co wiem, to prąd płynie z + do - więc dlaczego rezystor jest po diodzie, a nie przed. Ma to w ogóle znaczenie? Pozdrawiam i dziękuję 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Czerwiec 7, 2023 Udostępnij Czerwiec 7, 2023 @mollobroccolo witam na forum 🙂 W skrócie: nie ma to żadnego znaczenia. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w tym artykule: https://forbot.pl/blog/czy-kolejnosc-w-polaczeniu-szeregowym-ma-znaczenie-id16788 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mnemoye Lipiec 23, 2023 Udostępnij Lipiec 23, 2023 (edytowany) Po ustawieniu migania diody na 10ms/10ms, polecam wyciągnąć telefon i spróbować spojrzeć na diodę przez kamerę i jednocześnie widzieć ją bezpośrednio. 😄 Edytowano Lipiec 23, 2023 przez Mnemoye 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Treker (Damian Szymański) Lipiec 24, 2023 Udostępnij Lipiec 24, 2023 @Mnemoye witam na forum! Tak, to dobry pomysł na kolejne testy. Można sprawdzić, jak aparat radzi sobie z różnymi częstotliwościami! Wiele (jak nie wszystkie) aparaty są potrafią np. świetnie filtrować miganie z częstotliwością 50 Hz, aby żarówki i świetlówki nie psuły nagrań 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
lukasnew Listopad 6, 2023 Udostępnij Listopad 6, 2023 jak napisać program który po wciśnięciu przycisku zacznie migotać diodą a po następnym wciśnięciu ją wyłączy? używając komendy while 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Listopad 6, 2023 Udostępnij Listopad 6, 2023 @lukasnew witam na forum 🙂 Chętnie pomożemy, ale daj znać czego dokładnie nie rozumiesz, na czym utknąłeś? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Danyeru Listopad 6, 2023 Udostępnij Listopad 6, 2023 @lukasnew tak na szybko - użiywając np. flagi/zmiennej boolean, której stan zmieniasz przyciskiem, a pętlę while od niej uzależniasz. 🙂 Kawałek tego kursu, kilka części dalej, i ogarniesz. 😄 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Faflun Listopad 29, 2023 Udostępnij Listopad 29, 2023 Dziękuje bardzo za udostępnienie kursów, zrobionych o tak dobrej jakości. Dzięki nim zainteresowałem się programowaniem i lepiej mogę poznać elektrotechnikę. 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Listopad 30, 2023 Udostępnij Listopad 30, 2023 @Faflun Super, cieszymy się, że kursy są pomocne 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
greed Styczeń 5, 2024 Udostępnij Styczeń 5, 2024 Zadanie domowe nr 1.1 Zielony: 13ms Niebieski: 15ms Czerwony: 17ms Żółty: 16ms Zadanie domowe nr 1.2 Program A: void setup() { pinMode(10, OUTPUT); pinMode(9, OUTPUT); } int time = 500; void loop() { digitalWrite(10, LOW); digitalWrite(9, HIGH); delay(time); digitalWrite(10, HIGH); digitalWrite(9, LOW); delay(time); } Program B: void setup() { pinMode(10, OUTPUT); pinMode(9, OUTPUT); } int time = 500; void loop() { digitalWrite(10, HIGH); digitalWrite(9, HIGH); delay(time); digitalWrite(10, LOW); digitalWrite(9, LOW); delay(time); } 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Styczeń 8, 2024 Udostępnij Styczeń 8, 2024 @greed witam na forum i życzę powodzenia w dalszej nauce 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
stoku Maj 15, 2024 Udostępnij Maj 15, 2024 Hej, czy wiecie jak naprawić błąd "output was not declared in this scope?" Robię pierwszy projekt z tą diodą i nie mogę tego przejść 😞 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Maj 15, 2024 Udostępnij Maj 15, 2024 @stoku pokaż kod. Na pewno miał być "output" a nie "OUTPUT"? 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
stoku Maj 15, 2024 Udostępnij Maj 15, 2024 3 godziny temu, ethanak napisał: @stoku pokaż kod. Na pewno miał być "output" a nie "OUTPUT"? ...ok, wielkie dzięki. To ostatnie na co bym wpadł. Internety chyba też. Pozdrawiam. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »