Skocz do zawartości

Dobór zasilania do pololu hp.

Pomocna odpowiedź

Hex, spójrz na prąd ładowania, ta ładowarka nie ma regulacji i zawsze daje 1,5A co zabije taki mały akumulatorek jak 150mAh. Potrzebujesz ładowarki z regulacją prądu ładowania, bądź takiej, która ma ten prąd mały. Poczytaj o ładowaniu akumulatorków li-pol bo Twoja przygoda z nimi może się bardzo tragicznie skończyć.

Hex, Przeczytaj proszę jeszcze raz bardzo dokładnie cały artykuł, a szczególnie "Obliczanie czasu pracy akumulatora"

Twoje silniki pobierają jakieś 250mA dodaj do tego inne inne układy a wyjdzie ci ze 350mA, a akumulator będzie miał tylko 90mAh. Jeśli akumulator nie spuchnie to i tak podziała tylko 10 minut, więc nie radzę próbować.

A co jeśli wybiorę moduł do ładowania of adafruit z botlandu ona daje 100mA a po zwarciu zworki 500 mA i jednak wybrałem dwie cele po 120mah zaraz oblicze ile one podziałają.

[ Dodano: 25-06-2015, 08:49 ]

Obliczyłem że te 2 cele będą działać 20min ale tyle chyba wystarczy czy nie ( porównując do line followera)?

Hex, zacznij dbać o pisownię oraz popraw temat. Dłuższe ignorowanie prośby dopisanej do pierwszej wiadomości poskutkuję przyznaniem ostrzeżenia.

Jeśli chodzi o ortografie to przepraszam ale jestem dysortografem. I mam pytanie jak naładować pakiet 7.2v akumulatorów ni-mh.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...