Skocz do zawartości

Kurs STM32 - #1 - Zaczynamy! Spis Treści

Pomocna odpowiedź

bremenpl, tylko wszyscy "wyznawcy HAL" demonizują tutaj, jakby inne podejścia były kategorycznie błędne, a z tego co wiem, to ST jest innego zdanie i daje programistom kilka różnych opcji żadnej nie przekreślając. Kurs jest dedykowany dla początkujących, więc takie komentarze mieszają im tylko w głowach. Tym bardziej, że sprawdza się, że publicznie łatwo krytykować, a jak ktoś popiera, to albo na priv, albo siedzi cicho 🙂

Pomijam już fakt, że nikt nawet nie zapytał czy w przyszłości pojawi się kurs np.: na rejestrach lub HAL... a jeśli będzie zainteresowanie, to na pewno się pojawi, przecież robione są one dla czytelników, a nie dla mojego wymysłu. Po prostu do tej pory najbardziej była tutaj widoczna potrzeba kursu na bibliotece STD.

Moze moj post rzeczywiscie mogl byc zle odebrany- Jestem bardzo wdzieczny za wlozona prace i jestem pewien ze kurs przyda sie bardzo wielu osobom w tym napewno mnie jesli przyjdzie mi siegnac po std.

A wracając jeszcze do tematu przewodniego 😃... od dłuższego czasu chciałem wystartować z STMami. Wymówek było dużo - a to że AVRy znam i wystarczają, a to że płytki drogie i ciężko to ogarnąć od zera... cóż, z dniem dzisiejszym nie mam się już czym zasłaniać 😉. Dzięki serdeczne za to, czekam z niecierpliwością, a w międzyczasie lecę nabyć zestaw!

• 5 miesiące później...

Herbert, wygląda na to, że najlepiej w takim przypadku byłoby zaczynać od HAL, ale spokojnie - taki kurs już powstaje 🙂

Herbert, wygląda na to, że najlepiej w takim przypadku byłoby zaczynać od HAL, ale spokojnie - taki kurs już powstaje 🙂

Po Arduino zamierzałem ambitnie wziąć się za temat, wersje low energy wydają się czymś przyszłościowym ale, chyba.. wdepnąłem 😳

• 1 miesiąc później...
  • 9 miesiące później...

Witam.

Znakomity kurs - gratulacje.

Jedyne co mi brakuje to wytłumaczenie jak zapisywać zmienne w pamięci Flash.

Dodawanie EEpromu zewnętrznego do prawie każdego projektu jest bardzo uciązliwe.

• 4 lat(a) później...

Cześć,

chciałbym pouczyć się programowania STM, ale nie wiem od czego zacząć. Myślę, że ten kurs może być dobrym początkiem, ale nie udało mi się zamówić wymienionej w kursie płytki nukleo (produkt niedostępny na Botland i w innych sklepach). Jaką inną wersję płytki mógłbym zamówić by bez problemu z wersjami oprogramowania/sterowników wykonać kurs? Czy jest to możliwe?

Uprzejmie proszę o polecenie innej płytki, kompatybilnej z kursem (najlepiej dostępnej w Botland). Dziękuję 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...