Skocz do zawartości

[Konkurs] GŁOSOWANIE - Proxxon FBS 240/E - #7 - Tips&Tricks

Wybieramy porady użytkowników:  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wybieramy porady użytkowników:

• Bobby
      5
    • deshipu
      5
    • Phil
      1
    • Natanoj
      3
    • hob_bit
      2
    • adull
      0
    • aixI
      5
    • Wojciech
      2
    • Dziobak94
      3
    • Harnas
      3
    • Elvis
      2
    • Mimal9999
      1
    • Akotiv
      1
    • OldSkull
      2
    • thesikor
      1

Ankieta jest już zamknięta!

Pomocna odpowiedź

deshipu, zdaję sobie sprawę, że angażowanie potencjalnych głosujących byłoby wskazane. Jednak nie chce popadać w skarjności, nie można przyzwyczajać ludzi do tego, że za 4 kliknięcia myszką dostaną nagrodę. Z czasem doprowadzi to do sytuacji, że będę musiał nagradzać poprawne logowanie...

hob_bit, codziennie na forum loguje się od 60 do 90 osób (czyt. tyle osób jest uprawnionych do głosowanie). Jeśli przez tydzień tylko 20 z nich może poświęcić na zagłosowanie swoje 20 sekund, to widocznie zwyczajnie reszcie nie zależy. Każdy, kto nie głosuje widzi teraz ramkę informacyjną w nagłówku, do tego informacje o ankiecie są publikowane na Facebooku. Więc o dotarcie do użytkowników raczej się nie martwię.

Głosy na siebie są dozwolone, ponieważ łatwiej jest kontrolować taką sytuację. Nie mam w tej chwili możliwości automatycznego wykluczania głosów na siebie. Mógłbym robić to ręcznie, jednak są to zawsze potencjalne miejsca do pomyłek. Dlatego uznałem, że najlepiej pozwolić każdemu na wsparcie samego siebie.

1/3 glosujących to jest bardzo dobry wynik! Dawno nie mieliśmy wyborów z tak dobrą frekfencją.

Co do głosowania na siebie, to wydaje mi się, że wystarczy powiedzieć. Przecież innych form oszukiwania też w praktyce nie jesteś w stanie sprawdzić. Nie gramy tu o złote kalesony, nikt raczej nie będzie oszukiwać. To jest tylko zabawa.

deshipu, czasami udział w konkursach biorą nowi użytkownicy. Ryzykownie jest zakładać, że wszyscy będą uczciwi 😉

deshipu, czasami udział w konkursach biorą nowi użytkownicy. Ryzykownie jest zakładać, że wszyscy będą uczciwi 😉

Życie jest pełne ryzyka. Jakiś kredyt zaufania się należy, inaczej popadniemy w paranoję. Wydaje mi się, że presja społeczna działa w tym wypadku znacznie lepiej, niż automatyczne zabezpieczenia.

W ostateczności możesz w końcu przecież sprawdzić w logach na kogo głosował zwycięzca.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...