Skocz do zawartości

A-pod reklamuje Colę z gracją godną prawdziwej mrówki

Special11

Pomocna odpowiedź

A-pod reklamuje Colę z gracją godną prawdziwej mrówki

Roboty na sześciu nogach to nie nowość, niektóre z nich przejawiają nawet talenty rzemieślnicze, ale żaden nie zrobił na nas takiego wrażenia jak A-pod. Co więcej, robocik wcisnął nas w fotel, nie ruszając się z miejsca. Twórca wyposażonego w 25 serwomechanizmów robo-insekta -- Zenta -- nadal pracuje nad mechaniką poruszania się, co wcale nie oznacza, że robocik jest statyczny. Porusza się z gracją godną prawdziwej mrówki i do tego może pochwalić się całkiem dobrym poczuciem rytmu. Zobaczcie sami, filmik w dalszej części posta.

Źródło: pl.engadget.com

Szczerze mówiąc, to ten robot mnie przeraża. Porusza się tak niesamowicie płynnie i podobnie do żywego stworzenia, że gdyby go wpuścić w tłum to niezłą panikę by wywołał.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Myślałem że robotycy wykażą trochę więcej krytycyzmu i podejdą do sprawy trochę z innego punktu widzenia niż wykop.pl. Samo gibanie się robota fakt wyszło płynnie, ale nie można tego powiedzieć o chodzeniu, autor zamiast gibania mógł poświecić więcej czasu na doskonalenie samego chodzenia, czekałem na to cały film, a tu zonk podnosi 3 nogi cofa i tyle.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.