miccaldo Napisano Sierpień 10, 2016 Udostępnij Napisano Sierpień 10, 2016 Witam, Miałem problem z tym czujnikiem bo uC nie wykrywał mi żadnego impulsu na pinie ECHO, sprawdzilem więc to na oscyloskopie i okazało się że czujnik prawidłowo generuje impulsy, nawet odległość się zgadza po przeliczeniu, ale wartość napięcia tego sygnału ma około 500mV :/ Dlatego też kontroler tego nie łapie... Tutaj zdjęcie jak to wyglada: Czujnik powinien podać chyba coś koło napiecia zasilajacego(5V)? Wiecie może dlaczego takie niskie napięcie podaje ten czujnik? Szukałem na internecie ale nie znalazłem podobnego problemu. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
deshipu Sierpień 11, 2016 Udostępnij Sierpień 11, 2016 A jak go podłączyłeś? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Elvis Sierpień 11, 2016 Udostępnij Sierpień 11, 2016 Sprawdź jeszcze, czy przypadkiem nie przestawiłeś tłumienia sondy oscyloskopu. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
miccaldo Sierpień 11, 2016 Autor tematu Udostępnij Sierpień 11, 2016 No tak miałem źle tłumienie sondy ustawione... Że nie zwróciłem na to uwagi 😅 To wszystko jest ok. Dzięki za pomoc 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »