Skocz do zawartości

Dlaczego to wszystko jest takie drogie?

Pomocna odpowiedź

Ah, jakie to prawdziwe 🙂 Można się naprawdę zdziwić zaczynając robić takie projekty ile po drodze jest kosztów i ile może się zdarzyć. Do Twojego wpisu można dopisać jeszcze osobny "rozdział" o tym, co dzieje się przy trochę większej ilości zamówień (ale nie tak dużej, aby wszystkie koszty "znikały" w całej skali). Zaczynają się regularne maile i telefony od klientów, reklamacje (nawet jeśli produkt jest sprawny), zwroty, paczki giną na poczcie. Do to tego czas potrzebny na pakowanie i wysłanie zamówienia wcale nie jest marginalny. Na koniec jeszcze wypadałoby zapłacić podatki itd. i nagle się okazuje, że te ceny w sklepach nie są takie olbrzymie 😉

A mnie ten artykuł trochę rozbawił. Wniosek jest taki:

Zatem być może jednak warto kupić czasem taki "przedrożony" nowy produkt -- w ramach inwestycji na przyszłość.

Z drugiej strony autor wszystko kupował w Chinach, najtaniej jak się dało - za sprowadzanie kopert należy się chyba medal.

Czyli inaczej podsumowanie mogłoby brzmieć tak:

"Jeśli ktoś Kalemu zabrać krowy (...) to jest zły uczynek (...). Dobry, to jak Kali zabrać komu krowy."

Wszystko mi opadło. Naprawdę brakuje mi słów na odpowiedź.

[ Dodano: 13-04-2017, 14:35 ]

@Elvis mogę ci obiecać, że jeśli cokolwiek zamówisz, to specjalnie dla ciebie wyślę ci to w ręcznie robionej hipsterskiej kopercie z ekologicznego recyklowanego papieru za 40 franków. I doliczę to do ceny wysyłki, oczywiście. Żebyś się nie czuł, że dostajesz jakąś taniochę z Chin.

Panowie, spokojnie, nie ma co się emocjonować 😉 Dodam, że na poczcie w Polsce ceny kopert również nie zachęcają do zakupów. W normalnych sklepach ceny są już zdecydowanie lepsze 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...