Skocz do zawartości

Nadchodzi Terminator - na początek na motorze.

Pomocna odpowiedź

Napisano

Nadchodzi Terminator - na początek na motorze.

Pracują już nad sztucznym mózgiem, nad inteligentną amunicją, a nawet stworzona już robota, który pożywia się martwymi ludzkimi ciałami. Apokaliptyczne wizje, w których roboty przejmują panowanie nad światem, to już nie tylko wyobraźnia różnych maniaków powoli staje się to faktem. Roboty potrafią już nawet jeździć na motorze!

Wstęp to oczywiście mała groteska z mojej strony, ale sami naukowcy twierdzą, że już za kilka, może kilkanaście lat, roboty będą współistnieć z ludźmi, a co więcej, będą od nas silniejsze, szybsze i bardziej inteligentne. Coś musi w tym być…

Wracajmy jednak na Ziemię! W tym tekście chodzi o Flossie, czyli robota, który bez problemu porusza się na dwóch kółkach i to bardzo szybkich kółkach, bo chodzi o sportowy motor. Robot sam uczy się, jak najlepiej zmieniać biegi, kiedy przyspieszać i wszystkich rzeczy, które związane z jeżdżeniem na takim pojeździe.

Czy nie przypomina on wam robotów z filmu Terminator: Ocalenie?

Źródło: gadzetomania.pl/

W tym tekście chodzi o Flossie, czyli robota, który bez problemu porusza się na dwóch kółkach i to bardzo szybkich kółkach, bo chodzi o sportowy motor.

I to nie byle jaki motor, toż to Honda CBR 1000 RR Fireblade 😃 ! Ahhh, cudeńko...

Robot sam uczy się, jak najlepiej zmieniać biegi, kiedy przyspieszać i wszystkich rzeczy, które związane z jeżdżeniem na takim pojeździe.

A to mnie troszkę nie pokoi, bo coś mi się zdaję, że ludzie na tym nie skończą, o czym świadczą inteligentne maszyny takie jak Predator itp.

Przecież to nie jest nawet robot... Ot 3 siłowniki do testowania tego motoroweru (sprzęgło, gaz, biegi). A wy zaraz że umrzemy bo line followery i sumo będą jeść ludzi (swoją drogą są bardziej skomplikowane od tego). A to że robot "uczy się kiedy zmieniać biegi" to jest to zwykły komputer na standardowej hamowni, który pokazuje kiedy zmienić bieg...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...