Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć wszystkim, jestem Ania nasza szkoła przystąpiła do projektu "Laboratoria przyszłości" mam jakieś zestawy z elektroniki, które są na razie czarną magią dla mnie 😉 . Mam nadzieję, że nauczę się tu dużo by przekazywać podstawy elektroniki moim uczniom. 

• Lubię! 2
(edytowany)

Cześć i czołem! 

Jestem Michał, z zawodu programista Pythona, zaintrygowany robotyką i projektami DIY.

Postanowiłem odkurzyć moją emerytowaną Raspberry Pi, kupić zestaw do nauki podstaw elektroniki i zabrać się do majsterkowania. 

Mam nadzieję, że ciekawość przerodzi się z czasem w hobby i miłą odskocznię od pracy zawodowej. 

Edytowano przez MikeRod
  • Lubię! 2

@MikeRod cześć Michał, witam na Forbocie! Życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce i zachęcam do stałej aktywności na forum 🙂

@Pawel_J witam na forum, mam nadzieję, że nasze materiały będą pomocne - w razie problemów pytaj śmiało!

Cześć wszystkim!

Mam 22 lata, studiuję informatykę, lubię naprawiać różne rzeczy i od jakiegoś czasu zainteresowałem się elektroniką. Chciałbym się rozwinąć w tym obszarze i połączyć to z programowaniem 😄

• Lubię! 2
(edytowany)

Siema!

Dwadzieścia siedem lat już za mną. Z racji nowej pracy która wymaga elastyczności zabieram się po kolei, za programowanie (teraz arduino), tworzenie schematów (elektrycznych, elektronicznych, mechanicznych, pneumatycznych i masy innych), projektowanie i konstruowanie (płytek PCB i modeli 3D[obudowy, kontrukcje mechaniczne]). Docelowo chce się nauczyć tworzenia projektów od A do Z łącznie z wykonaniem 🙂

Miło mi 🙂

edit:
Z zamiłowania humanista 🙂

Edytowano przez Logitro
  • Lubię! 1

Cześć nazywam się Andrzej i jestem pasjonatem elektroniki. W pracy zajmuje się bateriami litowo-jonowymi i jestem ich serwisantem.  Chce się nauczyć programowania stm32 żeby tworzyć nowe bms-y do naszych projektów. Studiuje również zaocznie mechatronikę, zakupiony zestaw na pewno posłuży mi do rozwijania się w zakresie elektroniki i programowania.

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...