Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Cześć, jestem Michał. Elektronika od zawsze mnie interesowała, ale również zawsze była dla mnie czarną magią. Po rozkręceniu zepsutego sprzętu potrafiłem tylko spojrzeć na "magiczną zieloną płytkę", podumać, stwierdzić, że skoro żaden kabelek się nie odczepił, to nie wiem czemu nie działa i złożyć niedziałający sprzęt z powrotem. Po rozmowach z kolegą, który opowiadał mi jaka to elektronika jest prosta, postanowiłem zajrzeć za zasłonę magii i zgłębić jej tajniki od podstaw, a w przyszłości kto wie, może zbuduję urządzenie, które podbije świat! [note to self: nie montować przycisku autodestrukcji]

Edytowano przez Mihilion
  • Lubię! 1
(edytowany)

Cześć wszystkim. Mam 45 lat i z elektroniką nie miałem do tej pory nic wspólnego. Co prawda wiele lat temu w szkole miałem jakieś tam podstawy elektrotechniki ale nigdy nie miałem żadnej okazji by wykorzystywać tą wiedzę i wszystko przepadło. Pracowałem też jakiś czas w fabryce części elektronicznych ale moja praca nie wymagała absolutnie żadnej wiedzy z tej dziedziny za to nauczyłem się lutować trochę. Zawsze jednak uważałem elektrotechnikę za coś bardzo ciekawego ale jakoś nie było okazji się za to zabrać. Teraz zajmuję się trochę robieniem witraży i pomyślałem sobie że gdybym zdobył jakaś podstawową wiedzę z dziedziny elektroniki to może mógłbym połączyć ze sobą te 2 dziedziny i spróbować tworzyć coś nowego. Wasza strona wydaje się być bardzo interesująca choć musze przyznać że ta wiedza już nie wchodzi mi do głowy tak jak kiedyś ale dlaczego by nie próbować dalej. Zaczynam więc od podstaw i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Edytowano przez PeterMilas
  • Lubię! 1

Witam wszystkich nazywam się Andrzej Szymański  mam 68 lat w elektronice jestem zielony moja pasja to obróbka metali pod każdym względem od toczenia po kowalstwo. Kurs radiowo-telewizyjny kończyłem w 75 roku nie było układów scalonych a wiec trzeba zacząć od nowa. Nie wiem nawet gdzie wpisać unikalny kod 

• Lubię! 1

Witam Wszystkich bardzo serdecznie! Mam na imię Marcin i postanowiłem zainteresować syna programowaniem i elektroniką, padło na Arduino.

Pozdrawiam.

• Lubię! 1

Cześć Wszystkim🙂

Jestem Miłosz, mam 35 lat.

Pasjonuję się programowaniem. Ostatnich kilka lat spędziłem z językiem C, tworząc projekty na AVR'ach, oraz poświęciłem trochę czasu w Delphi pisząc proste aplikacje użytkowe. Zawodowo zajmuję się "tworzeniem" przy pomocy programów CAD/CAM. Aktualnie rozpocząłem przygodę z kursem STM32L4. Chciałbym dalej poszerzać swoje horyzonty z zakresu elektroniki i jestem przekonany, że znalazłem się we właściwym miejscu🙂

Miło mi dołączyć do Waszego grona.

Pozdrawiam serdecznie🙂

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...