Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam serdecznie.

Mam na imię Arkadiusz, mam 37 lat i jestem zielony w tematach elektrycznych / elektronicznych.

Wymyśliłem sobie przygodę z elektroniką podczas oglądania z dziećmi serii Avengersów,
a one totalnie oszalały na punkcie Tony’ego Starka. I wtedy zadałem im pytanie: „Chcecie być jak Tony Stark?”.
Oczywiście odpowiedź była jednoznaczna: „Tak!”.
Kupiłem więc zestawy do nauki elektroniki, techniki cyfrowej, lutowania i Arduino
i teraz mam nadzieję, że uda mi się wciągnąć w to moje dzieci.

Więc chyba dużo pracy przed nami, ale myślę, że będzie to wspaniała przygoda! 😉

• Lubię! 1

@arkmaz Witaj Arkadiusz! Cudownie słyszeć, że postanowiłeś zgłębić świat elektroniki i przekazać tę pasję dzieciom 😄 Mam nadzieję, że kursy okażą się pomocne i życzę powodzenia w tej wspaniałej przygodzie! 💪

• Lubię! 2

Hej,

od tytularnego technika , bardziej bywam dyplomowanym ekonomistą, dlatego tu zerkam po w miarę optymalne prototypowania sprzętowe i rozwijanie rozwiązań systemowych. Arduino bez lutowań to dla mnie nowość, można zrekonstruować nie tylko 8bitowy komputerek kompatybilny asemblerowo z Atari , ale to byłoby interesujące dla funkcjonalności platform Uno, Due, Zero . Choćby ciekawsze czy całość mogłaby mieć dołączony dotykowy wyświetlacz np. elastyczny, na ekranie zawsze widoczne menu z dostępem do rejestrów mikroukładu (pamięci) lub rozszerzany dodatkową komunikacją z siecią do sterowania smart home - światłem LED albo oddzielnym przepływem w kraniku , programy uregulowanej wody ciepłej z chłodniejszą, zapisywane na SD.  Póki co, pobór zasilania przez RPi to chyba jeszcze przyszłość .

• Lubię! 1

Hej. Mam na imię Piotr mam 44 latka. Interesuje sie ogolone elektroniką, modelarstwem RC lotniczym. A ostatnio zacząłem się interesować programowaniem mikrokontrolerów różnej maści:)

• Lubię! 1

Dzień dobry, na imię mam Arkadiusz. Przygodę z elektroniką rozpocząłem w zeszłym roku i na razie jest to poziom hobbystyczno - zapoznawczy. Pozdrawiam wszystkich użytkowników niniejszego forum.

• Lubię! 1

Dzień dobry, pozdrawiam wszystkich z małej miejscowości pod Opolem. Mam na imię Michał i mam niski pesel 🙂 Mam nadzieję, że nie sprawię Wam większego problemu.

• Lubię! 1

Cześć wszystkim! Mam 68 lat z elektroniką zacząłem jako smarkacz a nauczycielami byli moi starsi koledzy. Początek to budowa wzmacniaczy lampowych. Czyli najpierw lampy, tranzystory, układy scalone, a teraz arduino ! Mam problem z pisaniem programów do danych projektów.

jo fotka 1a.png

• Lubię! 1

Witam wszystkich. Syn na Gwiazdkę podarował mi zestaw arduino i tak mnie to wciągnęło, że znalazłem się tu wraz z Wami na forum. A dokładniej jestem tutaj ze względu na to ze jest tu dużo konkretnej i praktycznej wiedzy 🙂

• Lubię! 1

@Spidi-Andi Cześć Piotr! Cieszę się, że do nas dołączasz i życzę powodzenia w zgłębianiu tematu mikrokontrolerów 🙂
@ArekGD Witaj Arkadiusz! Mam nadzieję, że nasze forum będzie dla Ciebie miejscem do rozwijania tego hobby 🚀
@milik Dzień dobry Michał, świetnie, że postanowiłeś do nas dołączyć! W razie jakichkolwiek problemów pytaj śmiało na forum 😄
@wiktor303 Witaj! Świetnie, że postanowiłeś rozwijać swoje hobby. W razie problemów z programem lub innymi kwestiami, społeczność forum z chęcią pomoże! 😃
@Krystek0 Cześć! Cieszę się, że do nas dołączasz i zachęcam do stałej aktywności, abyśmy mogli lepiej się poznać! 🙂
@jacekow Witaj na forum! Bardzo się cieszę, że kurs Ci się podobał. Mam nadzieję, że znajdziesz tu wsparcie i inspirację do dalszego rozwijania pasji do elektroniki! 😊

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...