Gierszu Napisano Grudzień 10, 2018 Udostępnij Napisano Grudzień 10, 2018 (edytowany) Dzień dobry, potrzebuję na jak najszybciej (najpóźniej na za 2-3 tygodnie, tj. do końca roku 2018) wydrukowane na drukarce 3D 2 plastikowe koła o średnicy około 26 mm i głębokości również 26 mm. Potrzebuję również jednej formy do opon na te koła, w postaci wydrążonego walca o średnicy 30 mm i głębokości 26 mm, do zalania silikonem, najlepiej z aluminium. Do koła mam plik 3D, o rozszerzeniu obecnie .ipt, ale mogę je zmienić w razie potrzeby. Forma może być nowa, ale również stara, może ktoś ma na zbyciu formę o średnicy 30 mm i głębokości co najmniej 26 mm, może być większa głębokość, ale nie mniejsza. Plik koła prześlę prywatnie, jak ktoś wyrazi zainteresowanie drukiem. Proszę o podanie ceny orientacyjnej za podane przedmioty. Alternatywnie, jeśli ktoś zna jakiś inny sposób sporządzenia kół z plastiku posiadając plik 3D lub schemat (mogę przygotować), również proszę pisać. Ostrzegam jednak z góry, że koła mają dość skomplikowany kształt, podobny do zębatki, są częściowo wydrążone i posiadają przewiercenie od płaszczyzny zewnętrznej do środka koła. No i otwór na ośkę 3 mm. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowano Grudzień 15, 2018 przez Treker Zgodnie z sugestią Trekera, umieszczam poglądowe "rysunki" kół. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Grudzień 10, 2018 Udostępnij Grudzień 10, 2018 @Gierszu, witam na forum 😉 Widzę, że to Twoje pierwsze kroki na Forbocie, oto najważniejsze informacje na start: Chcesz przywitać się z innymi członkami naszej społeczności? Skorzystaj z tematu powitania użytkowników. Opis najciekawszych funkcji, które ułatwiają korzystanie z forum znajdziesz w temacie instrukcja korzystania z forum - co warto wiedzieć? Poszczególne posty możesz oceniać (pozytywnie i negatywnie) za pomocą reakcji - ikona serca w prawym dolnym rogu każdej wiadomości. 8 minut temu, Gierszu napisał: Alternatywnie, jeśli ktoś zna jakiś inny sposób sporządzenia kół z plastiku posiadając plik 3D lub schemat (mogę przygotować), również proszę pisać. Ostrzegam jednak z góry, że koła mają dość skomplikowany kształt, podobny do zębatki, są częściowo wydrążone i posiadają przewiercenie od płaszczyzny zewnętrznej do środka koła. No i otwór na ośkę 3 mm. To może umieść jakieś pogląd swojego projektu? Ewentualnym zainteresowanym łatwiej będzie wycenić projekt, a w najgorszej możliwej sytuacji dowiesz się, że takiego projektu nie da się wydrukować żadna tanią i popularną metodą druku 3D. 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Prot1976 Grudzień 14, 2018 Udostępnij Grudzień 14, 2018 Prześlij plik 3D i ilość zobaczę ile czasu potrzeba na druk, jeśli wykonanie w żywicy wchodzi w grę. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź