Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Pamiętając moje dawne próby programowania AVRków przez LPT i różne przejściówki to raczej radziłbym omijać takie rozwiązania 😉 Jak coś w dzisiejszych czasach jest na LPT to raczej nie wróży to nic dobrego. Nie wiem czy zależy Ci konkretnie na tym module z FPGA, ale może po prostu warto rozejrzeć się za zestawem, który ma wbudowany programator na USB? Tak jak na przykład było w naszym kursie VHDLa? Tutaj znajdziesz więcej informacji: Kurs FPGA – #1 – podstawy VHDL w praktyce, spis treści. Cały zestaw może być tańszy od Twojego programatora 😉

Ja polecam wspomniany DLC9G. Kupiłem go z innego źródła w zestawie razem z kompletem kabelków. Jedyny problem jaki z nim miałem to to, że działa mi tylko pod XP. Jednak, gdy już postawiłem taki system, to działa bez problemu, rozpoznaje wszystko co podłączę i jest generalnie wygodny.

• Lubię! 1

Też wybiorę chyba DLC9G bo jednak jest pewniejszy niż kombinowanie z przejściówkami. 

Posiadam już płytkę Elbert v2 z kursu FPGA i przyznaję komunikacja przez USB jest bardzo wygodna, ale chciałbym również popracować na innych układach.

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...