Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Podepnę się pod temat, mam silniki od hoverboarda i mógł bym jeden wykorzystać jako podstawę do zbudowania kierownicy. Kwestia teraz sterownika do takiego silnika z czujnikami halla. Ktoś mógł by polecić jakiś sterownik współpracujący z arduino z czujnikami halla? Moc takiego sterownika z 50W chyba całkowicie by wystarczała aby rąk nie pourywało. 😂

I najważniejsze, takie kierownice oparte na leonardo działają np. FH4? Na razie gram na t150 ale nie jest jakoś wybitnie dobra i ma efekt ząbkowania gdy się kręci kierownicą delikatnie.

Edytowano przez jirajamgo
  • 4 tygodnie później...
Dnia 13.12.2020 o 13:15, KsaweryM napisał:

Witam, czy mógłby ktoś bardziej wyjaśnić jak zrobić ten forcefeedback ? ponieważ zakupiłem sterownik silników bts podłączyłem wszystko jak należy a kierownica kręci się w jedną stronę, tak jakby forcefeedback obsługiwał jedną stronę, silnik jest jeden i orginalny z kierownicy którą przerabiałem. Od razu dodam że używam EMC lite. Z góry dzięki za pomoc !

i jak rozwiązałeś ten problem? 

• 2 tygodnie później...

Witam, mam zamiar podjąć się budowy kierownicy z ffb, prawie wszystko mam zaplanowane, z wyjątkiem silnika. Jaką moc byłaby najbardziej optymalna i jakie na jakie napięcie powinien być taki silnik? W jaki sposób dostosować przełożenie na przekładniach?

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...