Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Witam serdecznie mam licznik bmw e-36 podłączyłem przewody zgodnie z instrukcjami zalecanymi w poradnikach , mam płytke arduino uno po zatwierdzeniu utawien na simhub-ie i uruchomieniu gry ets-2 licznik niedziała , czy coś pominołem , czy musze oprócz tego wejść w płytke poprzez prog. arduino ide . niebardzo kumam niema takiej instrukcji zeby było napisane ( potej czynności wyjdz z tego i wejdż wtamto przyciśnij to żeby wyszło tamto ) taki przykład podałem bowiem jestem laikiem w tych sprawach . prosze o jakąś porade

• 7 miesiące później...

@Dominik_Kuzni witam na forum 🙂 Z pierwszej wiadomości w tym temacie wynika, że autor wykorzystał oprogramowanie SimHub, które niejako zajmuje się odpowiednim zaprogramowaniem Arduino.

• 10 miesiące później...

Witam serdecznie, jaki klon Arduino najlepiej zakupić uno, nano czy nie ma to różnicy? Starać się kupić na chipset atmega328 czy może być ch340? Poniżej podaję linka z modułami. Chce aby wszystko ze sobą dobrze współgrało. Pozdrawiam

https://rafig.pl/category/arduino-moduly-glowne

Możesz użyć dowolny klon Arduino, ważne aby był zgodny z płytką arduino a nie imitował ją wizualnie. Ja zazwyczaj kupuję klony na CH340 na alledrogo, do niedawna dało się wyrwać takie za >20zł szt z USB-C i jeszcze nigdy nie miałem problemu z taką płytką. Ważne aby zainstalować najpierw sterownik do CH340 i powinno wszystko ruszyć

• Lubię! 1
  • 2 tygodnie później...

@FranzMaurer usunąłem link do produktu, ponieważ to nie klon tylko podróbka naruszająca znaki towarowe Arduino (logo, nazwa UNO) i inne. Trzeba rozróżniać klony i płytki zgodne z Arduino od podróbek udających oryginały.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...