startrek1p2p Napisano Styczeń 1, 2020 Udostępnij Napisano Styczeń 1, 2020 (edytowany) Hej, napotkałem na problem przy próbie odnalezienia bibliotek które mam zainstalowane na Arduino. Chciałem spróbować swoich sił w programowaniu w PlatformIO. Teraz pytanie do was. Czy jest możliwość znalezienia bibliotek które są zainstalowane w Arduino, z tego co widziałem to biblioteki są w rożnych miejscach i udało mi sie niektóre odnaleźć, niestety te podstawowe. Czy jest możliwość jakoś wyeksportowania wszystkich ? czy trzeba od nowa wszystkie szukać ? znalazłem tutaj ale też widzę, że to nie wszystkie : Documents\Arduino\libraries Edytowano Styczeń 1, 2020 przez startrek1p2p
Gibcio2020 Styczeń 1, 2020 Udostępnij Styczeń 1, 2020 Biblioteki instalowane wraz z Arduino znajdują się w katalogu gdzie zainstalowane jest Arduino w podkatalogu libraries np. C:\Program Files\Arduino\libraries.
slon Styczeń 1, 2020 Udostępnij Styczeń 1, 2020 W folderze, który podałeś domyślnie instalują się wszystkie biblioteki, które pobierasz przez Arduino IDE. Jeśli sam pobierałeś biblioteki to też zapewne kopiowałeś je do tego folderu. Natomiast biblioteki jak np: Servo.h znajdziesz w katalogu C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries. Może być też tak , że biblioteki są w folderze z projektem. Jeżeli chcesz zacząć z platform IO to tutaj jest fajny filmik. 1
Gibcio2020 Styczeń 1, 2020 Udostępnij Styczeń 1, 2020 U każdego jest inaczej u mnie pobrane biblioteki zamieszczane są w Moje Dokument/Arduino/libraries
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »