Skocz do zawartości

Problem z instalacją Arduino Uno R3

Pomocna odpowiedź

Sprawę udało się rozwiązać, pomógł mi kolega. Trzeba było wgrać nowy firmware do atmegi 16u2 a potem wypalić bootloader.

• Lubię! 1
  • 1 miesiąc później...
(edytowany)
Dnia 29.12.2020 o 21:38, smmsz1 napisał:

Sprawę udało się rozwiązać, pomógł mi kolega. Trzeba było wgrać nowy firmware do atmegi 16u2 a potem wypalić bootloader.

Witam, mam ten sam problem. Czy jesteś w stanie wytłumaczyć jak to zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Edit: Chyba za szybko zacząłem się cieszyć z rozwiązanego problemu, przy próbie wgrywania na płytkę pojawia się taki błąd 😕
obraz.thumb.png.1dcff90513151427141cb4684984d3a6.png

Edytowano przez zagorniak
  • Lubię! 2
  • 3 lat(a) później...

Arduino Uno, nieoryginalne, po podłączeniu kablem USB do komputera teoretycznie działało bo LED zasilania świecił światłem ciągłym a LED oznaczony literą L migał ze stosunkowo dużą częstotliwością około 2-3 Hz. Niestety płytka nie była widoczna w aplikacji więc nie można było niczego zmienić czy zaprogramować. Po zadaniu kolejnego pytania w wyszukiwarce Google podsunęło mi podpowiedź bym zainstalował Windows CH340 Driver. Pomogło i pierwszą rzeczą jaką zrobiłem to skorygowałem częstość mignięć i wypełnienie 100ms ON i 1900ms OFF. Jakie to piękne uczucie poczuć "its Alive".

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...