Komentator Napisano Maj 27, 2020 Udostępnij Napisano Maj 27, 2020 TERRINet to projekt finansowany ze środków UE, którego celem jest udostępnienie darmowego dostępu do laboratoriów robotycznych. O inicjatywie pisaliśmy już pod koniec 2018 roku. Teraz nadeszła pora, aby przedstawić przykład projektu, który powstał dzięki TERRINet. UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.Przeczytaj całość »Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
rist0 Lipiec 9, 2020 Udostępnij Lipiec 9, 2020 Witam, Artykuł niezwykle ciekawy. Ze względu na to iż posiadam "na zbyciu" używanego robota Staubli RX-60 nad którym od jakiegoś czasu pracuję w wolnych chwilach to zaciekawiło mnie stwierdzenie: "robot Staubli RX-90 posiada otwarty system sterowania opracowany dla Ubuntu" Czy można prosić o rozwinięcie tematu? Chodzi o LinuxCNC czy może coś jeszcze innego? Z góry dziękuję oraz pozdrawiam Krzysztof Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Lipiec 10, 2020 Udostępnij Lipiec 10, 2020 @rist0 witam na forum! Przesłałem w tej sprawie zapytanie do autora tekstu - skontaktuję się z Tobą i przekażę odpowiedź (jeśli ją otrzymam) 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
rist0 Sierpień 9, 2020 Udostępnij Sierpień 9, 2020 Witam, Udało mi się dotrzeć do odpowiedzi. Chodzi oczywiście o ROS (Robot Operating System). Aktualnie szukam jakiegoś dobrego kursu. Grupie London Hackspace udało się odpalić robota na takiej samej jak posiadana przeze mnie szafie sterowniczej więc wierzę że i mnie się uda 🙂 Pozdrawiam Krzysztof 2 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Treker (Damian Szymański) Sierpień 10, 2020 Udostępnij Sierpień 10, 2020 @rist0 dzięki za wiadomość, mój e-mail musiał gdzieś u nich utknąć, bo nie otrzymałem odpowiedzi w tej sprawie. Cieszę się, że miałeś więcej szczęścia 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź