Komentator Napisano Czerwiec 2, 2020 Udostępnij Napisano Czerwiec 2, 2020 Podczas czasochłonnych wydruków 3D może się okazać, że aktualnie używany filament się kończy. Jeżeli w porę tego nie wyłapiemy to druk w wielu przypadkach będzie trzeba rozpocząć od nowa. Ten niewielki czujnik DIY poinformuje nas, gdy zabraknie filamentu, i wstrzyma drukowanie. UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.Przeczytaj całość »Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Jawi Czerwiec 4, 2020 Udostępnij Czerwiec 4, 2020 Ciekawe dlaczego nie zastosowano transoptora szczelinowego, tylko jakiś switch krańcowy... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Czerwiec 4, 2020 Udostępnij Czerwiec 4, 2020 Bo bywają filamenty przezroczyste... Transoptorów próbowano już nie raz i nikomu to chyba jeszcze nie wyszło. Ja zresztą widzę więcej wad. Filament trzeba przesadzić przez dziurkę, co może być frustrujące kiedy się o tym zapomni a chciałbys wiedzieć kiedy się szpulka kończy. Jeśli już komplikowanie i pchanie do środka mikrokontrolerów to powinien być również czujnik zablokowania filamentu (kto drukował z filamentów pewnej znanej firmy na 3 to wie dlaczego). Najlepsza jest licencja - kod źródłowy jest wojennotajny, ale licencja pozwala na modyfikację 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Jawi Czerwiec 5, 2020 Udostępnij Czerwiec 5, 2020 No cóż, przekonałeś mnie 😉 Nie zwracałem uwagi na soft, ale to co zauważyłeś jest dość ciekawe 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »