Skocz do zawartości

Wysyłanie smsów - kilka pytań

jugan1

Pomocna odpowiedź

Witam,

Chciałbym zakupić swój pierwszy moduł do arduino dzięki któremu będę mógł wysyłać smsy. Mam względem tego kilka pytań:

1) Nie chcę tworzyć żadnego bota, lecz istnieje duża szansa, że coś źle napiszę i zamiast jednego smsa wyśle mi się kilka tysięcy. Chciałbym się przed tym zabezpieczyć i po prostu wykupić sobie nielimitowane smsy. Zawsze robiłem to wysyłając z telefonu na którym chciałem tą usługę smsa. Jak to zrobić z kartą sim, która będzie w module?

a) Czy mam włożyć tą kartę do telefonu wysłać smsa i potem ją przełożyć? 

b) Wykupić na stronie internetowej usługę dla danego numeru ( nie sprawdzałem, czy taka opcja istnieje, ale podejrzewam, że tak )

Czy obie powyższe opcje zadziałają?

2) Jaki układ polecacie? Z ważnych informacji to chciałbym, żeby po prostu był zasięg wszędzie tam, gdzie jest w standardowym telefonie. Nie wiem, czy antena jest niezbędna ( telefony raczej nie mają, a przynajmniej nie widzę takiej zewnętrznej ). Jeżeli jest niezbędna to bym poprosił o zestaw bez lutowania, a więc z wkręcaną anteną, bądź taką, która już jest przylutowana

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.