Ruby Napisano Sierpień 3, 2020 Udostępnij Napisano Sierpień 3, 2020 Witam, Wczytując się w książkę Elektronika dla bystrzaków, patrząc na listę zakupów do zrobienia mam aktualnie problem czym jest jednobiegunowy dwupołożeniowy przełącznik suwakowy. Czy ktoś mógłby poratować np. linkiem do botlandu z tym produktem? Przejrzałem wszystkie ich przełączniki suwakowe i nie znalazłem takiej nazwy. Co oznacza jednobiegunowość w tym przypadku? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Sierpień 4, 2020 Udostępnij Sierpień 4, 2020 @Ruby a jaki masz symbol na schemacie? Jeżeli są tam 2 lub 3 patyczki i jeden klucz to pewnie chodzi o zwykły przełącznik. Pisząc np. o dwubiegunowym może chodzić o taki, który rozłącza jednocześnie 2 tory sygnału, ale ty masz 1, więc np. to się nada. 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Belferek Sierpień 4, 2020 Udostępnij Sierpień 4, 2020 9 godzin temu, Ruby napisał: jednobiegunowy dwupołożeniowy przełącznik suwakowy Wpisz sobie w wyszukiwarkę hasło "przełącznik SPDT" - jest tego cała masa. Przełącznik SPDT: 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Ruby Sierpień 4, 2020 Autor tematu Udostępnij Sierpień 4, 2020 @Gieneq Aktualnie to mam tylko listę zakupów i nic po za tym, schematy będą później pewnie a tak na szybko znaleźć nie potrafiłem. @Belferek Okej czyli to o to chodzi, sam jak szukałem to znajdowałem coś zupełnie innego 😄 dzięki. To w sumie zamiast suwakowego równie dobrze nada się taki z dźwignią i ładniej wygląda. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »