Skocz do zawartości

Naprawa przewodu adaptera SATA - USB

Juvey

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich,

Mam w swoich zbiorach adapter pochodzący ze starego dysku przenośnego (dysk+adapter były po prostu zapakowane w etui z kablem USB wychodzącym na zewnątrz) do którego przewód przetarł się i urwał. Chciałem naprawić/"dorobić" nową końcówkę USB w ramach treningu, ale po wielu poszukiwaniach w internecie nie udało mi się znaleźć poprawnego schematu połączenia.

I z prośbą o pomoc w tym temacie zwracam się do zainteresowanych - czy ktoś byłby w stanie poradzić jak "dorobić" nową końcówkę USB do przewodu widocznego na zdjęciach?

1246132968_IMG_20200929_1411261.thumb.jpg.c8951bdb16b3943bac47295810a68ee0.jpg143441617_IMG_20200929_1411141.thumb.jpg.2a646af0b17f7e39e619761cda0867de.jpg

Pamiętaj, że każda tego typu zabawa jest ryzykowna, możesz stracić dane. 

Nie wiem do końca, jaki przewód tam dać, ale najlepiej zalutować, aczkolwiek wtedy jest ryzyko rozerwania. 

Może wystarczy zwykły żeńsko żeński ze zdjęta końcówka. 

Taki kabelek na pewno będzie w specjalnym sklepie, jak się nie spieszysz to może być aliexpres czy amazon itd. 

Edytowano przez KHX

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.