BaxterJR Napisano Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Napisano Kwiecień 13, 2021 Niedawno zmieniłem prędkość Wi-Fi z 2.4 na 5 ghz w domu i dziś podłączyłem malinkę i niestety nie wykrywa sieci ? czy to może być przyczyna? ewentualnie jak to zmienić jestem początkujący. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gieneq Kwiecień 14, 2021 Udostępnij Kwiecień 14, 2021 @BaxterJR a masz do tego podpięty monitor? Jak nie, to popróbuj podłączyć raz przed starem, raz w czasie startu - u mnie kiedyś to miało spore znaczenie. Oczywiście aktualizacja. Spróbuj zmienić rozdzielczość ekranu. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Overwatch Kwiecień 14, 2021 Udostępnij Kwiecień 14, 2021 (edytowany) Nie napisałeś z którą malinką masz problem. Nie każda malinka obsługuje 5GHz. Sprawdź chociażby tutaj: https://socialcompare.com/en/comparison/raspberrypi-models-comparison Jeśli twoja malinka nie ma 5GHz to może w routerze będziesz mieć opcję stworzenia dodatkowej sieci 2,4GHz i do niej się podłączysz. Edytowano Kwiecień 14, 2021 przez Overwatch Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BaxterJR Kwiecień 14, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 14, 2021 Raspberry Pi 3 B +. Obsługuje 5G. Spróbuję zmienić rozdzielczość ekranu i aktualizację Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Overwatch Kwiecień 14, 2021 Udostępnij Kwiecień 14, 2021 Musisz ustawić kod kraju w ustawieniach regionalnych. https://www.raspberrypi.org/documentation/configuration/wireless/wireless-cli.md#:~:text=You can do this using,ISO code of your country. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BaxterJR Kwiecień 14, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 14, 2021 Wyświetla mi inne WI-FI z okolicy ale mojego nie wyświetla? Update można zrobić jak jestem podłączony do internetu? może można ustawić to WI-FI? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BaxterJR Kwiecień 15, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 15, 2021 Wróciłem do 2.4 Ghz z 5Ghz i malinka działa i łączy się z internetem. Dziękuję wszystkim. A swoją drogą w jest napisane że malinka 3 B + obsługuje 5ghz. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Overwatch Kwiecień 15, 2021 Udostępnij Kwiecień 15, 2021 (edytowany) Też mam jedno 3B+ i łączę się z siecią 5GHz bez problemu. Ustaw region na PL tak jak podałem w linku powyżej i spróbuj się połączyć z 5GHz. Cytat You can do this using the raspi-config application: select the 'Localisation Options' menu, then 'Change Wi-Fi Country' Edytowano Kwiecień 15, 2021 przez Overwatch Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BaxterJR Kwiecień 16, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 16, 2021 Ja zmieniłem kraj. Zmieniałem różne parametry w wpa_supplient.conf i nie pomogło? sudo nano /etc/network/interface #auto wlan0 alow-hotplug wlan0 iface wlan0 inet manual wpa-roam /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf iface default inet dhcp ifup wlan0 przed exit 0 w rc.local Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź