Skocz do zawartości

Serwomechanizm LLF-20MG PowerHD nie może znaleźć swojej pozycji

Pomocna odpowiedź

Napisano

witam mam problem ze swoim servem Lf-20MG powerHD po podłączeniu do arduino serwo nie może znaleźć swojej pozycji (przekręca się mniej-więcej w ustaloną pozycje, i chodzi prawo lewo szukając właściwej pozycji. Po ok.40sekundach znajduje właściwą pozycje.)  inne servo SG90 działa prawidłowo. Zasilanie mam z ładowarki 5V/350mA. Ma ktoś jakiś pomysł czemu nie działa jak powinno?

Dnia 2.05.2021 o 17:03, piotr08 napisał:

Ma ktoś jakiś pomysł czemu nie działa jak powinno

Pomysł to ja mam...

Dnia 2.05.2021 o 17:03, piotr08 napisał:

Zasilanie mam z ładowarki 5V/350mA

Ja do nieco mniejszego MG996-R mam zasilanie  przetwornicy 5A na dwa serwa... zmierz sobie jakie masz rzeczywiste napięcie na zasilaniu serwa.

Poza tym z doświadczenia wiem, że nie każda ładowarka nadaje się jako zasilacz do elektroniki (inaczej: większość się nie nadaje).

2 minuty temu, piotr08 napisał:

czy taki spełni się w swojej roli

Powinien - nie wiem ile prądu to Twoje serwo potrzebuje, musiałbyś sobie pomierzyć, ale 4A powinny mu wystarczyć.

2 minuty temu, piotr08 napisał:

podczas obciążania (palcami) nic się nie zmienia

No a co ma się zmieniać? Przecież w takiej sytuacji jeszcze bardziej zwiększasz zapotrzebowanie na prąd...

Zacznij jednak od tego żeby zmierzyć napięcie zasilania a najlepiej jeszcze prąd pobierany przez serwo - nawet jeśli musiałbyś do tego miernik kupić to i tak się opłaci.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...