Skocz do zawartości

Poszukuję schematu do wydruku na papierze kredowym serca j-095.

Kiki

Pomocna odpowiedź

Dzień dobry,

muszę zrobić zadanie na z.praktyczne, a mianowicie serduszko j-095. Dopiero zaczynam naukę z projektowaniem ścieżek. Czy ktoś ma taki schemat ( taki jak w załączniku, tylko do wydruku i wytrawiania na płytce), albo wie w jakim programie (darmowym) można taki schemat zaprojektować?

Z góry dziękuję,

Pozdrawiam

J-095.pdf

No cóż, nie wiem czy jabel udostępniał oryginalne wzory swoich pcb. Ale przynajmniej masz punkt odniesienia i przy niedużym nakładzie pracy powinno się udać odrysować tę płytkę w innym programie. Hmm zawsze można do nich napisać a nuż uda się dostać ten wzór? 

Edytowano przez _LM_

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

2 godziny temu, _LM_ napisał:

Stacjonarnie teraz chyba są to eagle kicad itp

Na uczelniach głównie jest Altium Designer, czasem Eagle. W domu większość osób korzysta z EasyEDA, a jak brakuje mu mocy to KiCad wchodzi w grę, chociaż jak jesteś studentem to AD masz za free 😉 

Osobiście cisnę w EasyEDA, a jak potrzeba coś mocniejszego to mam swoje sposoby na dostęp do AD (tajne).

A co do tematu - machnięcie takiej płytki w EasyEDA to mniej niż godzinka 😉 Będzie zdecydowanie szybciej niż szukać po sieci...

AVT ma podobny schemat: https://serwis.avt.pl/manuals/AVTEDU620.pdf (https://sklep.avt.pl/avtedu620.html)

Przed chwilą, H1M4W4R1 napisał:

Na uczelniach głównie jest Altium Designer,

Niezły kombajn, uczyłem się na protel99 ale to stare czasy a easy eda najbardziej mi go przypomina, zaś eagle mnie denerwowało choćby tym że jak przypadkiem w projekcie nie otworzyłeś pliku z pcb to szlag trafiał sychronizację ze schematem i przy okazji mnie.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.