Lavrans Napisano Czerwiec 16, 2021 Udostępnij Napisano Czerwiec 16, 2021 Cześć, Kupiłem kiedyś płytkę minized do projektu, jednak trochę mnie przerosla i zostałem przy elebercie v2. Nadszedł (być może) czas, żeby ją odgrzebać. Pracuje przy robotach przemysłowych i powstał w mojej głowie pomysł, żeby wykorzystać minizeda do stworzenia pokazowej gry w szachy : człowiek - maszyna. Widzę, że jest sporo projektów wykorzystania kamery, więc z tematem, przy odpowiednim zagłębieniu się w niego, odczytywania pozycji bierki, myślę że bym sobie poradził. Zostaje problem logiki szachowej - i tu rodzi się moje pytanie, czy ktoś orientuje się czy w istnieje możliwość zaimplementowania jakiegoś ai typu stokfish przy wykorzystaniu petalinuxa? Jeżeli opowiadam jakieś herezję to z góry przepraszam, chciałem się poradzić, zanim zacznę zaglebiac się w temat. Pozdrawiam, Lavrans 2 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
deshipu Czerwiec 16, 2021 Udostępnij Czerwiec 16, 2021 A nie łatwiej po prostu wziąć kod z gnu chess? 2 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Popularny post wn2001 Czerwiec 16, 2021 Popularny post Udostępnij Czerwiec 16, 2021 @Lavrans Z ciekawości wpisałem w wyszukiwarkę frazę, o którą pytasz i moją uwagę zwróciła python'owa biblioteka, która umożliwia (wg autora artykułu), bardzo proste zaimplementowanie algorytmu gry w szachy: https://andreasstckl.medium.com/writing-a-chess-program-in-one-day-30daff4610ec Oczywiście Ty byś musiał dodać zarówno wejście w postaci informacji z z kamery (jaki ruch wykonano), jak i wyjście w formie informacji ruchu dla robota - niemniej pomysł bardzo ciekawy 😉 3 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Lavrans Czerwiec 17, 2021 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 17, 2021 @wn2001 dzięki za wrzutkę, sprawdzę artykuł i przysiądę w weekend do tematu, podzielę się efektami 🙂 2 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź