Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

16 minut temu, Jasperslon napisał:

A jest możliwe żeby może gdzieś prze kable uciekał, bo wykorzystałem kilka starych kabli usb do zasilania i łączeń ?

Tak jest to mozliwe, nie tyle co by "uciekal" ale jesli te kable sa skromne (cieniutkie) to moga nie dawac rady puscic tyle pradu ile potrzeba...

Jak masz miernik to ustaw na ampery i wepnij sie w szereg do ktoregos kabla od zasilania i sprawdz jaki bedzie pobor gdy silniki kreca sie swobodnie "w powietrzu" i jaki prad bedzie podczas jazdy jesli to mozliwe...(istnieje tez mozliwosc ze ktorys z silnikow sie uszkodzil, posiadalem takie dwa i od samego lezenia po roku sie rozsypaly..doslownie!)

@farmaceuta @farmaceuta  podczas jazdy włsnie nie mam jak sprawdzić, i wgl mam jakis zepsut ten miernik bo na amperach mi nic nie pokazuje, ale napięcie przy silnikach ma swobodnej jezdzie przy silniku który sie szybko kręci to tak 3.00 V-3.10 V w 2 których kręcą się słabiej to jest 1.70-1.80 a w jednym co sie nie kręci 0.60-0.80 jak go postawie to kręcą się mniej wiecej równo, Może wina leży po stronie kabli bo poprawiłem jedną izolacje i jakby żwawiej kręci. A tak wgl to wcześniej pisano o 2 rozwiązaniach zmiana zasialnia albo sterownika silników czyli to odpada ? 

(edytowany)

Bo ampery mierzysz wpinajac miernik w szereg...tak jak bys jedna sonde dal na + a druga do kabla plusowego od reszty ukladu...jak na rysunku..IMAG0246.thumb.jpg.877109ddd29c4d0b33a3c61914f53d56.jpg

Co do wymiany zasilania etc to dopiero jak dojdziemy co jest przyczyna...trzeba ten prad zmierzyc...a z czego wczesniej zasilales???

Aha i tam przepinasz sondy tez

Edytowano przez farmaceuta

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...