Skocz do zawartości

Błąd kompilacji dla płytki Arduino Uno

Pomocna odpowiedź

2 minuty temu, ethanak napisał:

@farmaceuta weź usiądź wypij jakiś dobry soczek za moje zdrowie (urodziny wczoraj miałem)

No to moje gratulacje😁 sto lat, sto lat..niech zyje zyje nam!!😉 Wszystkiego najlepszego😉

3 minuty temu, ethanak napisał:

@farmaceutai przy okazji przeczytaj wszystkie posty w wątku.

Przeczytalem..i jesli chodzi Ci o to ze juz bylo powiedziane ze biblioteki chodza indywidualnie, to nie bylo powiedziane...autor wspomnial tylko o tym ze servo chodzi samo, ale o drugiej ani slowa...

Szczerze? Wywal to do szuflady, kup 2x nRF24l01 i będziesz miał święty spokój.

A to się przyda jak będziesz chciał zrobić bezprzewodowy dzwonek do drzwi.

(edytowany)
8 minut temu, ethanak napisał:

weź usiądź wypij jakiś dobry soczek za moje zdrowie (urodziny wczoraj miałem), i przy okazji przeczytaj wszystkie posty w wątku.

To najlepszego dziadku! hahaha już wiem coś taki zmierzły dzisiaj. A tak mi się zdawało że się cyferka zmieniła. EOT 

A że tak zapytam, bo nie znam tych arduinowych libsów, nie dałoby się przenieść sterowania serwem na inne przerwanie?

Edytowano przez _LM_
2 minuty temu, _LM_ napisał:

A że tak zapytam, bo nie znam tych arduinowych libsów, nie dałoby się przenieść sterowania serwem, na inne przerwanie?

Ona chyba chodzi na timer1 w zwyklym trybie lub CTC...moge sie mylic bo pamiec kiepska u mnie...😕

3 minuty temu, Marek2115 napisał:

da sie zrobic wlasny time lub servotime2

No więc wypróbuj którąś z nich

3 minuty temu, Marek2115 napisał:

da sie zrobic wlasny time lub servotime2

Ile masz tych serw/? mialem taka tandete na timer2 bodajze do serwa i dzialalo to...musze poszukac w tym arduinowym bur.....u..😉

Wszystko[1] da się zrobić, zależy tylko od stopnia zaawansowania robiącego. Ja zaproponowałem proste rozwiązanie z nrf (sam stosuję, proste i działa).

---

[1] z tym otwarciem parasola to może być problem, w razie czego mogę pożyczyć parasol

1 minutę temu, ethanak napisał:

Wszystko[1] da się zrobić, zależy tylko od stopnia zaawansowania robiącego. Ja zaproponowałem proste rozwiązanie z nrf (sam stosuję, proste i działa).

---

[1] z tym otwarciem parasola to może być problem, w razie czego mogę pożyczyć parasol

I po drugie to nie da sie majtek przez glowe ubrac...😉 Tak ze sa dwa "niedasie"...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...