Luko Czerwiec 29, 2010 Udostępnij Czerwiec 29, 2010 Luko, już byłem gotowy wszystko montować na płytce stykowej no i jeszcze wspaniała propozycja od Bosiu! (napisałem Ci na PW).Ale płytkę stykową tak czy tak kupuję. Kupuj, tak czy inaczej jest niezbędna podczas tworzenia prototypów!
jozio Czerwiec 30, 2010 Udostępnij Czerwiec 30, 2010 Ja też będę się przymierzał do kupienia płytki stykowej. Ale chciałbym wiedzieć, czy jest gdzieś taniej niż na allegro?
janec Czerwiec 30, 2010 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 30, 2010 Taniej niż na allegro nie znalazłem.
jozio Czerwiec 30, 2010 Udostępnij Czerwiec 30, 2010 Rozumiem. Poszukam czegoś jeszcze, a potem napiszę.
janec Czerwiec 30, 2010 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 30, 2010 Jak posiąść spis wszystkich elementów, które będą mi potrzebne do "uzupełnienia" płytki z ATmegą z projektu o Elebocie?
janec Lipiec 1, 2010 Autor tematu Udostępnij Lipiec 1, 2010 Z pomocą Bobby'iego sporządziłem listę elementów do tej płytki z ATmegą8 od Elebota, proszę o zweryfikowanie ewentualnych braków, lub błędów. Byłbym bardzo wdzięczny. Kondensator 100nF x 6szt. Kondensator bieg. 100uF x 2szt. Kondensator bieg. 22uF x 2szt. Kondensator bieg. 470uF Rezystor 4,7k x 2 Dławik osiowy 10-100uH Microswitch Dioda LED Stabilizator LM7805 Kwarc 8Mhz Złącze GOLD (goldpiny) Mógłby ktoś dopisać te gniazda pod taśmy(na schemacie jako JP), bo nie wiem jakie to są rodzaje.
Bobby Lipiec 1, 2010 Udostępnij Lipiec 1, 2010 Dioda nadawcza ? Zwykły led. JP to zwykle goldpiny, kupuje się je w listwach 40pin, w zależności od potrzeb odłamujesz tyle ile chcesz. Musisz policzyć ile potrzebujesz, czy jedna listwa 40 wystarczy.
janec Lipiec 1, 2010 Autor tematu Udostępnij Lipiec 1, 2010 Poprawiłem. Jutro jadę do sklepu po wszystkie elementy. Mam nadzieję, że Bosiu mi wkrótce odpisze i potem wyśle tą płytkę. Zamówiłem już dwie płytki stykowe, powinny po weekendzie dojść.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »