Skocz do zawartości

Rasberry Pi 400 i tnące się filmy z youtube

Pomocna odpowiedź

Napisano

Hejka

Mam problem jak w nagłówku posta.

Tną mi się filmy z YouTube. Nie pomaga ich wklejenie  do vlc playera/

Macie jakiś patent na tą dolegliwość.

p.s System mam aktualny, który niby mój problem miał rozwiązać

@bst1979 w jakiej przeglądarce próbujesz je uruchamiać? Rozumiem, że monitor podłączony jest przez HDMI? Zakładam też, że na pewno nie jest to problem buforowania, tylko faktycznie chodzi o samo odtwarzanie, tak?

@bst1979 dziwna sprawa, bo nie powinno być takich problemów. A jak wygląda kwestia karty microSD? Jest nowa i wystarczająco szybka? Inne programy (poza Chromium) działają normalnie?

Karta to ta co dostałem w zestawie, dość szybka, szybko wstaje system. 16b sandisk edge A1 U1.

Inne programy też mulą htop pokazuje 98 % zajętości czasu procesora przy poruszaniu myszką.

(edytowany)

Zrobiłem reinstalacje systemu. Od zera.

I teraz przy mniejszym oknie you tube nie rwie i przy aplikacjach włączonych nie tnie myszka.

Ktoś ma pomysł jak zmniejszyć rozdzielczość ekranu. Bo w miejscu gdzie się znajduje opcja zmiany rozdzielczości to zmiana ustawienia tam  nie działa i mam rozdzielczość 4k cały czas mimo zmiany na 1920 na 1080

Edytowano przez bst1979

@bst1979 a próbowałeś jeszcze dla testu odpalić YT w innej przeglądarce? Np. w Firefoxie? Na oficjalnym forum RPi niektórzy chwalili takie rozwiązanie.

Jeśli zmiana rozdzielczości za pomocą GUI nie działa to sprawdź co stanie się, gdy zmienisz te informacje w terminalu za pomocą sudo raspi-config.

Nie mogę za diabła zmienić rozdzielczości z 4k na 1080 w raspbery pi configuration mam ustawioną 1080. Ale to nic nie zmienia i cały czas mam 4k rozdzielczość

Jakieś pomysły jak zmienić rozdzielczość?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...