Skocz do zawartości

Odinstalowanie Workbencha dla STM32

bpkb2

Pomocna odpowiedź

Dzień dobry,

miałam problem z działaniem workbencha, zakłócał on działanie UART-u, tj kiedy najpierw włączyło się Tera Terma, a potem workbencha, to dane z programu pojawiały się prawidłowo, natomiast gdy włączyło się je w odwrotnej kolejności, to pojawiał się komunikat - COM4 access denied, workbench blokował ten port. Postanowiłam od nowa zainstalować workebncha, jednak pojawił się kolejny przy dezinstalacji. Próbując go odinstalować w sposób standardowy, z panelu sterowania, pojawia się komunikat "starting uninstaller..." jednak po czasie okno znika i nic się nie dzieje. Później, próbując go odinstalować za pomocą pliku uninstaller.jar, pojawił się długi komunikat, który zamieszczam w załącznikach. Nie wiem, jak inaczej w bezpieczny sposób odinstalować ten program, proszę o pomoc 😔

Pozdrawiam!

1.PNG

2.PNG

3.PNG

4.PNG

6.PNG

Jakiś antywirus, czy coś? CMD jako administrator uruchomione? No "mają rozmach". Coś tam z usuwaniem z rejestru jakby im nie pasuje. Nie idzie tam ustawić, żeby nie łączył się? Wcześniej działało w tej złej kolejności?

Edytowano przez matsobdev

Nie antywirus, CMD uruchomione jako administrator. Od początku już miałam problemy z łączeniem, a właśnie nie wiem do końca gdzie w workbenchu można coś zmienić, żeby nie blokował on tego portu.

Cześć,

ja w takich przypadkach (problemy z odinstalowaniem programu po Windows) używam programu "Revo Uninstaller" on wyszukuje zmiany zrobione przez program w rejestrze Windows i systemie plików. Tylko nie wiem na ile darmowa wersja jest dobra, bo korzystam z wersji płatnej. Program jest naprawdę dobry w tej pełnej wersji.

Pozdrawiam

• Lubię! 1

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Nie na temat, ale może się przydać: z większości okienek z błędami na Windowsie można przekopiować łatwo komunikat błędu. Wystarczy na aktywnym okienku wcisnąć CTRL + C, nie trzeba (zresztą nawet się nie da) zaznaczyć tekstu.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.