Skocz do zawartości

Program doPCB - Upverter Altium czy KiCad

Pomocna odpowiedź

Napisano

Ostatnio robi się pole do działania w temacie wyświetlacza i chcę zrobić nową płytkę sterownika. Problem w tym że Autodesk coś namieszał i połączył Eagla z Fusionem. Nie wygląda to za dobrze i chcę inny program. Patrząc jak działa przeglądarka Altium 365 widzę potencjał w produktach Altiuma, ale nie chcę płacić. Na stronie jest podlinkowany darmowy Upverter. Czy ktoś ma doświadczenie? Podobno projekty można wrzucać do Altiuma 365 co mi się dość podoba. 

6 godzin temu, Gieneq napisał:

Na stronie jest podlinkowany darmowy Upverter. Czy ktoś ma doświadczenie? Podobno projekty można wrzucać do Altiuma 365 co mi się dość podoba. 

A czemu nie EasyEDA? Aż tak ważne projekty robisz, że zależy Ci, by majnfriendy ich nie dostali w swoje łapki? A co do Altiuma to ten ich darmowy nie przypadł mi do gustu, co innego pełnowymiarowy Designer, ale koszt to patologia jak nie jesteś studentem...

Głównie korzystałem z EasyEDA i KiCAD'a i oba mogę polecić.

• Lubię! 1

Ja ze swojej strony mogę zasugerować darmową wersję DipTrace. Darmowa wersja ma ograniczenie do 300 pinów, ale do zastosowań niekomercyjnych można poprosić producenta programu o darmową wersję z ograniczeniem do 500 pinów.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...