Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Drobne pytanko: czy jest jakaś możliwość uczynienia forum czytelnym dla takich ślepaków jak ja? Mam ustawione 150% w ustawieniach przegladarki, włączone ignorowanie, ale jedyne miejsce gdzie to działa to edytor.

Jakiś trick czy mam się zacząć przyzwyczajać do voice? Nie chcialbym, bo na Androidzie screenreader to wielka pomyłka...

Na normalnym kompie nie ma problemu,  ale na smartfonie powoli tracę możliwość korzystania z forum.

@ethanak zrobiłem kilka testów, ale nie ma żadnego wbudowanego mechanizmu, który działałby zgodnie z oczekiwaniami. Zobaczę co da się zrobić, daj tylko znać, czy problemem jest głównie rozmiar treści postów, czy pozostałe elementy też są tutaj kluczowe. Pytam, ponieważ zmiana rozmiaru samych postów na wersji mobilnej będzie stosunkowo łatwa - nawet jeśli miałaby dotyczyć tylko jednego użytkownika 🙂 

• Lubię! 1
12 godzin temu, Treker napisał:

czy problemem jest głównie rozmiar treści postów,

Tak. Co prawda okienko do wpisywania w czacie też jest mikrominiaturowe, ale to się da przeżyć (w razie czego edycja, a tam już są normalne literki).

@ethanak sprawdź teraz. Powinieneś mieć powiększone treści postów na komputerze i PC. Daj znać, czy trzeba coś zwiększyć/zmniejszyć. Możesz nawet podać kawałek CSS, który będzie aktywny tylko dla Twojego konta.

No, jest lepiej, dla komórki tak może zostać. Na PC nie trzeba żadnych zmian, (przeglądarki bardzo dobrze obsługują powiększenia włącznie z osobnymi ustawieniami dla witryny). Czyli coś w stylu:

@media screen and (max-width:767px) {
  div.cPost_contentWrap p {
    font-size: 150% !important;
  }
}

(czy jakoś tak). 

• 2 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...