ethanak Lipiec 7, 2023 Udostępnij Lipiec 7, 2023 1 minutę temu, Santiago napisał: Co to znaczy 8 kanałowy ? 8 niezależnych pomiarów ? Tak. Do tego masz takie fajne bajerki typu podpinasz dwa druty, zapisujesz transmisję a in mówi że to i2c, master wysłał to a to a slave odpowiedział tak a tak. Jakbys brał z tego linka co podawałem to masz akurat taką cenę, żeby przy smarcie nie płacić za maczkopat
marcin_zgo Lipiec 8, 2023 Autor tematu Udostępnij Lipiec 8, 2023 Z tego co rozumiem możesz widzieć na wykresie do 8 różnych wartości mierzonych przez sondy ale tak mi się tylko wydaje a ekspertem w tym temacie nie jestem
ethanak Lipiec 8, 2023 Udostępnij Lipiec 8, 2023 6 minut temu, marcin_zgo napisał: Z tego co rozumiem możesz widzieć na wykresie do 8 różnych wartości mierzonych przez sondy Dobrze rozumiesz. Sonda ma 8 wejść i na wykresie oglądasz te które wybierzesz.
_LM_ Lipiec 8, 2023 Udostępnij Lipiec 8, 2023 (edytowany) @marcin_zgo pobierz sobie oprogramowanie do analizatora saleae, będziesz miał przedsmak i prezentację tego jak te urządzenia działają Edytowano Lipiec 8, 2023 przez _LM_
_LM_ Lipiec 8, 2023 Udostępnij Lipiec 8, 2023 1 godzinę temu, marcin_zgo napisał: 8 różnych wartości mierzonych przez sondy Trzeba pamiętać że te wartości to przebiegi czasowe, tylko niektóre analizatory mają funkcję pomiarów analogowych 1
marcin_zgo Grudzień 6, 2023 Autor tematu Udostępnij Grudzień 6, 2023 Już udało mi się nabyć taki analizator stanów i nie wiem czy pobrać pulseview czy ten orginalny z ich strony?
marcin_zgo Grudzień 6, 2023 Autor tematu Udostępnij Grudzień 6, 2023 jak by ktoś pytał to chodzi mi o ten oryginalny https://www.saleae.com/downloads/ albo pulseview https://sigrok.org/wiki/Downloads
H1M4W4R1 Grudzień 6, 2023 Udostępnij Grudzień 6, 2023 22 minuty temu, marcin_zgo napisał: Już udało mi się nabyć taki analizator stanów i nie wiem czy pobrać pulseview czy ten orginalny z ich strony? Najlepiej oba i sobie samemu porównać 1
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »