Skocz do zawartości

Przeniesienie kodu HTML/CSS na ESP32 do wyświetlenia informacji na ST7735S

Pomocna odpowiedź

Napisano

Cześć, chcę na ST7735S zrobić proste menu wyboru z możliwością powrotu, "wystrugałem" sobie szkielet w html/css aby sobie to zwizualizować.

W jaki sposób przeniosę ten "projekt" do C++ na ESP aby poprawnie to wyświetlić na TFT ?

2062698951_Zrzutekranu2024-02-23171011.thumb.png.43e6622841ea033d0670099c9348e1cb.png436794023_Zrzutekranu2024-02-23170944.thumb.png.a5b723ed68ed30e2ecdf132078a36e8a.png

• Lubię! 1

@_LM_ próbowałem użyć tego LVGL i kompilator pokazywał cały czas ze jakiś plików *h brakuję, w internecie wyczytałem że to dość "popularny" błąd tej biblioteki i ręcznie wgrywałem brakujące pliki, coś nie chciało trybić, ale spróbuję raz jeszcze

A tak teoretycznie, to mogę 1:1 skopiować html/css/js na ESP ?

HTML/CSS/JS to oczywiście świetny sposób na UI, ma tylko jedną drobną wadę: wymaga przeglądarki (a przynajmniej jakiegoś silnika renderowania). Raczej takowego na mikrokontrolerze, nawet najbardziej wypasionym, nie uruchomisz.

Jeśli tamta bibliiteka nie pasuje możesz dziubać ręcznie np. w Adafruit GFX - zaręczam że się da, nawet ostatnio pokazywałem jak to się robi.

12 godzin temu, katastrophen napisał:

próbowałem użyć tego LVGL i kompilator pokazywał cały czas ze jakiś plików *h brakuję

No i co ja z tego mam wiedzieć? Jakie pliki, czy próbowałeś z edytorem squareline? 

2 godziny temu, ethanak napisał:

Tyle że kolega chciał to wyświetlić na tft podpiętym do esp, a nie na zewnętrznym ustrojstwie typu smartfon czy laptop 😞

Sorki, myślałem ,że właśnie chce to uruchomić z osobnego urządzenia z przeglądarką WWW.

Pozdrawiam

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...