Skocz do zawartości

Creality Ender v3...czy to się opłaca??

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam...pytanie jak w tytule..jest coś warta drukarka?? Nie zależy mina czasie druku ani super jakości...wiadomo, im lepsza tym lepiej, ale na dzień dzisiejszy to potrzebuje tego bardziej do nauki drukowania, jakichś. Obudów etc...

3 minuty temu, ethanak napisał:

czas drukowania 26:30

Oczywiście 26 godzin żeby nie było niedomówień. To jeszcze i tak nie jest koszmarnie długo 😉 

(edytowany)

@ethanak a ten ender ma opcję drukowania z karty sd??

Ps...wiem że wydruki potrafią zająć wiele godzin, no ale narazie bym kupil jakąś używkę za parę stówek tak do nauki itp...a co w trakcie wyjdzie to zobaczymy 😉 może mi się nie spodoba ta zabawa...

Edytowano przez farmaceuta

@farmaceuta Mam przed sobą te oferty, ale jakoś ta szpula z plastikowym sznurkiem na podajniku bardzo mnie nie przekonuje. Pewnie koszt transportu tego cuda, to 80 - 90% cena towaru. xD

3 minuty temu, ethanak napisał:

Chodziło mi o niezbyt duży wydruk

Ktoś już kiedyś porównywał te zabawki na YT. Mnie to nie przekonuje zwłaszcza jak miałbym za to wybulić 1,5k... xD Dobra drukarka z UV wentylatorkami i tymi wszystkimi bajerkami zaczyna się od 30k. Taka do prywatnego, domowego majsterkowania.

@rafal220 chcesz na żywicówce drukować obudowy? Ty w ogóle byłeś kiedyś w odległości mniejszej niż kilometr od drukarki czy jak zwykle popisujesz się wiedzą zdobytą na yt?

@farmaceuta olej gościa. Na Enderze wydrukujesz co trzeba ale musisz się liczyć z tym, że dużo będzie grzebania. No i pytanie za ile to chcesz kupić, bo to też bardzo ważne.

1 godzinę temu, ethanak napisał:

@rafal220

@farmaceutaNo i pytanie za ile to chcesz kupić, bo to też bardzo ważne.

A daj spokój...kupa pińędzy😁 choć trochę do Rafalowych 30k brakło 😋 oczywiście zakupiłem używkę, no ale ma być wszystko niby ok, tak przynajmniej wynika z namiętnej korespondencji...🙃

4 minuty temu, farmaceuta napisał:

Narazie przemilcze

Ok. Chciałbym wiedzieć z czystej ciekawości... Te które mi się podobają topią proszek laserowo, ale cena powala... Zawsze mnie zastanawiało jak jest z wydrukiem z takiego plastikowego sznurka w warunkach ciśnienia atmosferycznego. Jak się pobawisz, to daj znać. 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...