jacek_SQ6KBQ Styczeń 24, 2025 Autor tematu Udostępnij Styczeń 24, 2025 @BeeKeyPro mam papier samoprzylepny @ethanak jak projekt się ustabilizuje, to opublikuję opis struktury pliku projektu.
jacek_SQ6KBQ Styczeń 24, 2025 Autor tematu Udostępnij Styczeń 24, 2025 (edytowany) zrobiłem obsługę nazw projektów. żeby nie straszyć na początku program nie pyta się o nazwę projektu, ale można ją edytować w lewym górnym rogu. 'potwierdzaj nazwę projektu' jest domyślnie na tak. jak ktoś jest expertem to może sobie to wyłączyć. oczywiście wszystko zapisuje się w pliku projektu. edit: przygotowuję listę podziękowań za opinie i testy. @BeeKeyPro @ethanak chcecie tam trafić? jeżeli tak, to napiszcie jak Was tam wpisać i czy linkować Wasze profile na forbot. Edytowano Styczeń 24, 2025 przez jacek_SQ6KBQ 1
BeeKeyPro Styczeń 24, 2025 Udostępnij Styczeń 24, 2025 @jacek_SQ6KBQ Jasne możesz mnie tam wpisać. Możesz po prostu nazwą użytkownika, a z linkowaniem to nie wiem. Ja Ci też dziękuje za to wspaniałe narzędzie. Na pewno przyda się nie jeden raz! 1
jacek_SQ6KBQ Styczeń 24, 2025 Autor tematu Udostępnij Styczeń 24, 2025 doszła kolejna opcja - możliwość pobierania PDFa zamiast otwierania w przeglądarce. w niektórych przypadkach to może być użyteczne - mniej klikania i brak ryzyka zapomnienia o zapisaniu pliku wyjściowego. domyślnie załączone. po wyłączeniu tej opcji normalnie się uruchamia otwieranie PDFa w przeglądarce jako nowa zakładka. 1
ethanak Styczeń 24, 2025 Udostępnij Styczeń 24, 2025 @jacek_SQ6KBQ czekaj, to dopiero początek Przede wszystkim przydałoby się jeszcze overline w stylach (np. taki ~RST) "Potwierdzaj nazwę projektu" do cookie bo do tego je wymyślili. Profil dla drukarek BW (też zapamiętywany w cookie) żeby mi nie proponował że moja laserówka HP nagle zacznie drukować na czerwono, ale żeby zamiast tego dał mi wybór co najmniej dwóch odcieni szarego. No i taka rzecz mi się przy kawie wymyśliła... eksperymentuję sobie, mam kilka różnych układów w takich samych obudowach, ponaklejałem sobie naklejki... no i wciórności - który jest który??? A co do formatu pliku: nie są potrzebne wymiary, bo są do wyliczenia w programie a mało kogo interesują. Wystarczy np. "28" i "28w" i już wiadomo jaka to obudowa i jak jakie będą wymiary nalepki i ile nóg ma z każdej strony. nie są potrzebne dwie tablice pinów, javascript ma opanowane dzielenie przez dwa i odwracanie tablic. Takoż nie jest potrzebny "index" jako property bo przy jednej tablicy jest to po prostu istniejący indeks (plus jeden jak ktoś się uprze) Ewentualnie zamiast tablicy można dać obiekt indeksowany numerem pinu (jako string), wtedy można sobie np. poradzić z pinami do których nie trzeba opisu, ale nie wiem czy to komuś potrzebne. Może być? Aha, nie chcę żadnego linkowania do profilu w razie czego! 1
jacek_SQ6KBQ Styczeń 24, 2025 Autor tematu Udostępnij Styczeń 24, 2025 (edytowany) dzięki za uwagi! overline jest do zrobienia - już jest, cookie będzie wkrótce - już jest, opis układu na środku przekręcony o 90 stopni / pionowy też - zrobione, zrobię porządek z opisami - już zrobione, wkrótce też zrobię porządek ze strukturami danych, bo uznaję, że to już jest wersja beta, albo nawet rc - już zrobione, wersja testowa z tymi zmianami: https://stickers.js29a.info.pl/static/alpha/ a co do BW to dodałem szare kolory pinów, co 20 % w skali szarości overline Edytowano Styczeń 25, 2025 przez jacek_SQ6KBQ
Popularny post jacek_SQ6KBQ Styczeń 25, 2025 Autor tematu Popularny post Udostępnij Styczeń 25, 2025 już jest coś takiego - miejsce na opis układu, kolorki można ustawiać dowolnie. oczywiście wtedy jest mniej miejsca na opisy nóżek, ale coś za coś ... 4
jacek_SQ6KBQ Styczeń 26, 2025 Autor tematu Udostępnij Styczeń 26, 2025 (edytowany) nowe okno wyboru kolorów - chyba jest lepiej. przerabiam trochę projekt, żeby wyglądał bardziej przystępnie. Edytowano Styczeń 26, 2025 przez jacek_SQ6KBQ
jacek_SQ6KBQ Styczeń 27, 2025 Autor tematu Udostępnij Styczeń 27, 2025 (edytowany) za kilka dni będzie opcja live preview nalepki, jako obrazek w prawym górnym rogu okna. jeżeli macie jeszcze pomysły co dodać, to koniecznie piszcie. wgrałem też nowszą wersję aplikacji jako produkcyjną. Edytowano Styczeń 27, 2025 przez jacek_SQ6KBQ
ethanak Styczeń 27, 2025 Udostępnij Styczeń 27, 2025 Na razie nawet nie wchodząc na stronę - header "własne kolory" wyjaśnia wszystkie wątpliwości. Zobaczymy w działaniu (a potem jak kupię nieszczęsnego 28-nóżkowca) 1
jacek_SQ6KBQ Styczeń 27, 2025 Autor tematu Udostępnij Styczeń 27, 2025 (edytowany) mam już wersję testową live preview. jak się upewnię, że wszystko jest OK, to opublikuję. jeszcze tylko ostatnie szlify poza tym dostroiłem wielkości nalepek, teraz powinno być dużo lepiej. https://stickers.js29a.info.pl/static/alpha/ Edytowano Styczeń 28, 2025 przez jacek_SQ6KBQ 2
jacek_SQ6KBQ Styczeń 29, 2025 Autor tematu Udostępnij Styczeń 29, 2025 (edytowany) upcoming: undo + redo, kopiowanie pinów, przesuwanie pinów, a tak to wygląda w realu: Edytowano Styczeń 29, 2025 przez jacek_SQ6KBQ 1
_LM_ Styczeń 29, 2025 Udostępnij Styczeń 29, 2025 Na prawdę fajny projekt! Co do poprawek: brakuje responsywności strona źle wygląda na smarkfonie ale podejrzewam że będzie to poprawione. Trzymam kciuki! 2
jacek_SQ6KBQ Luty 2, 2025 Autor tematu Udostępnij Luty 2, 2025 (edytowany) pojawiła się publicznie kolejna wersja - to, co było alphą stało się teraz produkcyjną. zmiany: undo + redo przeciąganie pomiędzy pinami powoduje ich zamianę, a z Ctrl - kopiowanie, trochę zmieniłem picker kolorów, teraz da się przez klik na wartości RGB wprowadzić własny kolor, doszła opcja swap, przy wyborze koloru pina nie trzeba wchodzić w Custom Colors, tylko można od razu wybrać własny kolor, no i live preview. @ethanak @BeeKeyPro dzięki za testy i opinie. Edytowano Luty 2, 2025 przez jacek_SQ6KBQ 2
ethanak Luty 4, 2025 Udostępnij Luty 4, 2025 To kiedy będzie biblioteka popularnych układów? Np. Wybieram MCP23017, schemat kolorów (rgb/bw) i mam naklejkę... W opracowaniu biblioteki mogę pomóc jakby co... 1
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »