Popularny post jacek_SQ6KBQ Napisano Styczeń 22, 2025 Popularny post Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2025 Drogi Konstruktorze! Na pewno zdarzyła Ci się taka sytuacja: tworzysz układ na płytce stykowej. Wszystko jest ok, ale nagle ... które wyprowadzenie jest które? I liczysz: raz, dwa, trzy ... a potem drugi raz, żeby się nie pomylić, a czasem trzeci. Ale można inaczej - wystarczy nakleić na układ rozpiskę wyprowadzeń. I tu właśnie przychodzi z pomocą moja aplikacja. Możesz opisać piny układu całkowicie po swojemu, niekoniecznie zgodnie z kartą katalogową. Bez rejestracji, w pełni darmowo. Bez żadnego pobierania, wystarczy przeglądarka internetowa. Bez reklam. Po prostu tworzysz i drukujesz plik PDF. Jest także możliwość zapisania projektu, więc Twoja praca się nie zgubi. Zapraszam do testowania! Na razie wrzucam jako zajawkę, wkrótce pojawią się lepsze zdjęcia i zrzuty ekranu. Wszelki feedback mile widziany! https://stickers.js29a.info.pl/ 9
BeeKeyPro Styczeń 22, 2025 Udostępnij Styczeń 22, 2025 (edytowany) Fajne narzędzie, będę pewnie korzystał. Jedyne co by można było dodać, żeby narzędzie było praktyczniejsze to: Dodawanie niestandardowych kolorów. Dodawanie wielu nalepek na kartkę (różnych od siebie), bo trochę bez sensu całą kartkę zużywać na jeden malunki obiekt. Poza tym narzędzie super! EDIT: Chyba znalazłem błąd w tekście: Edytowano Styczeń 22, 2025 przez BeeKeyPro 1
Treker (Damian Szymański) Styczeń 22, 2025 Udostępnij Styczeń 22, 2025 22 minuty temu, BeeKeyPro napisał: Chyba znalazłem błąd w tekście: Zapewne jest to celowe. Robi/robiło się tak, aby utrudnić internetowym botom łatwe kopiowanie adresów e-mail ze strony Internetowej. Kiedyś takie rozwiązania były powszechne, teraz robi się to często w bardziej zaawansowany sposób, a ta metoda jest po prostu łatwa we wdrożeniu 2
jacek_SQ6KBQ Styczeń 22, 2025 Autor tematu Udostępnij Styczeń 22, 2025 co do drukowania paru nalepek na arkuszu, to na tą chwilę można to zrobić manipulując przesunięciem (offset): tzn. puszczać poszczególne wydruki z różnym przesunięciem na tej samej kartce. może dorobię wersję z paroma nalepkami. własne kolory wyprowadzeń będą wkrótce. 1
jacek_SQ6KBQ Styczeń 23, 2025 Autor tematu Udostępnij Styczeń 23, 2025 dodałem możliwość wyboru niestandardowych kolorów 1
ethanak Styczeń 23, 2025 Udostępnij Styczeń 23, 2025 Czego mi brakuje? Biblioteki popularnych scalaków (bo muszę mieć otwarte okno z datasheetem i drugie z tym wynalazkiem). Poza tym inicjatywa fajna, akurat niedługo będę musiał jakąś stonogę do stykówki wsadzić i na pewno się przyda. 1
ethanak Styczeń 23, 2025 Udostępnij Styczeń 23, 2025 O, mam babola! Wciskam 'Zapisz', pojawia się hgw why jakieś okienko co mnie informuje że mam podać nazwę pliku i mi zapisze w pobranych. Podaję nazwę, klikam 'zapisz'... i okienko ginie, ale pojawia się systemowe okno zapisu pliku które pozwala mi wybrać inną nazwę i inny folder. To tak ma być? 1
BeeKeyPro Styczeń 23, 2025 Udostępnij Styczeń 23, 2025 26 minut temu, ethanak napisał: Wciskam 'Zapisz', pojawia się hgw why jakieś okienko co mnie informuje że mam podać nazwę pliku i mi zapisze w pobranych. Podaję nazwę, klikam 'zapisz'... i okienko ginie, ale pojawia się systemowe okno zapisu pliku które pozwala mi wybrać inną nazwę i inny folder. To chyba kwestia ustawień przeglądarki. U mnie zapisuje w pobranych. 1
BeeKeyPro Styczeń 23, 2025 Udostępnij Styczeń 23, 2025 (edytowany) Taka jeszcze propozycja, można by zrobić, że jak wybierasz biały kolor, to w okół przycisku pojawia się czarna ramka wokół przycisku (żeby przycisk nie ginął) coś takiego: Edytowano Styczeń 23, 2025 przez BeeKeyPro 1
ethanak Styczeń 23, 2025 Udostępnij Styczeń 23, 2025 Moja propozycja co do tego "zapisz" (zresztą nie moja, bo podpatrzona w jakimś edytorze sprite'ów dla C64): Tworząc nowy projekt podajesz nazwę Pliki do zapisu będą w stylu "nazwaprojektu.pdf" czy "nazwaprojektu.json" Jeśli przeglądarka ma ustawione "nie pytaj" to zapisze w pobranych pod właściwą nazwą Jeśli ma ustawione "pytaj" to zapisze tam gdzie ja chcę Może być? 2
jacek_SQ6KBQ Styczeń 23, 2025 Autor tematu Udostępnij Styczeń 23, 2025 @ethanak da się. jak to dokładnie przemyślę, to jutro to wprowadzę takie zmiany.
BeeKeyPro Styczeń 23, 2025 Udostępnij Styczeń 23, 2025 (edytowany) W praktyce sprawdzają się świetnie! Zrobiłem taką do układu Timer 555: nie wygląda to u mnie estetycznie bo: Mam tylko drukarkę laserową Naklejka nie ma odpowiednich wymiarów Naklejka ubrudziła się jakimś żółtym czymś Ale tu nie estetyka jest ważna, tylko praktyczne wykorzystanie tego. Byłem pewny, że na jedno pole przypadają 3 literki, a nawet 5 da się upchać Narzędzie super, zrobię sobie jeszcze taką do Attiny85. Edytowano Styczeń 23, 2025 przez BeeKeyPro 1
BeeKeyPro Styczeń 23, 2025 Udostępnij Styczeń 23, 2025 A takie pytanie @jacek_SQ6KBQ. Czym przyklejasz to do układów? Ja na taśmie dwustronnej przykleiłem.. 1
ethanak Styczeń 23, 2025 Udostępnij Styczeń 23, 2025 (edytowany) @BeeKeyPro ja mam zamiar użyć wikolu. @jacek_SQ6KBQ masz gdzieć opis pliku projektu czy muszę się bawić w reverse egineering? Edytowano Styczeń 23, 2025 przez ethanak 2
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »