Skocz do zawartości

Następca "zamiennik" U2008B

Tom277

Pomocna odpowiedź

Cześć

Czy znacie może jakiegoś następcę układu U2008b? Układ regulatora fazowego U2008b jest już nie produkowany, nie udało mi się znaleźć zastępczego układu i zastanawiam się, czy źle szukałem, czy po prostu nie ma nic co zastępuje w prosty sposób w/w układ. U2008b miał prosty schemat aplikacyjny do tego dysponował soft-startem dla silnika, był fajny, ale stał się trudno dostępny, więc szukam alternatywy. I od razu zaznaczę, nie chodzi o to, że nie mogę kupić U2008b, bo gdzieś tam jest jeszcze dostępny w pojedynczych sztukach, chcę po prostu zbudować układ regulacji silnika 230V AC z soft-startem i nie chcę opierać konstrukcji na układzie, który już nie jest produkowany. Zanim zacznę kombinować z uC chciałem zapytać bo może źle szukałem. Nie interesują mnie również gotowe regulatory z Allie... bo są do kitu mimo, że są tanie.

(edytowany)

Hm.. dziwne że te układy znikają. Jest TCA785P od Siemensa, lub U2010B, ale w sumie to nie są też jakieś nowości. Kiedyś były dostępne hybrydy w 3 końcówkowych obudowach jak CSR 604A, ale też widzę znikają z rynku. Chińczycy wykończyli wszystko. Pozostaje budować stare regulatory na Triaku i diaku.

Są regulatory przemysłowe, ale za nie buli się konkretna kasę, i tu Chińczyk nie jest taki zły jak wie się gdzie szukać.

Pdf takiej hybrydy.

CSR 604A.pdf

Edytowano przez BlackJack

(edytowany)

Taki bardziej współczesny LS7232LS7231-7234.PDF Ale niestety jest to uklad bardziej do Lamp.

Chyba pozostaje zaprojektowac cos samemu, na jakim ATTIny, albo PICu.

Edytowano przez BlackJack

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.