Skocz do zawartości

Poszukuję osoby która używała MOBOT-RCR-V2 -Moduł radiowy 868MHz

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam,

Poszukuję osoby, która używała lub używa MOBOT-RCR-V2 -Moduł radiowy 868MHz

Interesują mnie przykładowe programy napisanę w C lub w Basic do obsługi połączenia bezprzewodowego między dwoma tego typu modułami.

Niestety poza programami na stronie Mobota nic nie mogę znaleśc w necie. 🙁

Interesują mnie również opinie na temat tego układu i łatwości jego programowania.

Poprostu chciałbym zrobić połączenie między dwoma układami Atmega a nigdy tego nie robiłem.

Moduły Mobot-a są bardzo proste w obsłudze. To co wysyłasz przez UART przychodzi po drugiej stronie. Więc jeśli udało Ci się komunikować przez RS232 to bez zmian w programie wszystko powinno działać.

KD 93 Niestety potrzebuję transmisję w obu kierunkach - z rękawicy do quadropoda i odwrotnie zwrot informacji o stanie robota więc moduły Hm-s i HM-t odpadają. No chyba że zamontowałbym je podwójnie, ale z kolei chcę zrobić elektronikę jak najmniejszą ( zresztą nie ma zawiele miejsca bo robocik będzie malutki).

A że nigdy nie bawiłem się w taką transmisję, ramki itp to wolałbym oglądnąć kilka listingów.

A potrzebujesz komunikacji dwukierunkowej? Bo jak nie to nie widzę sensu płacić 90zł zamiast 40zł.

@up, ok, wysłaliśmy w tej samej minucie 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...