Skocz do zawartości

Problem z programatorem stk 200

Pomocna odpowiedź

Tu nie chodzi o brak elementarnej wiedzy (ogólnej ? bo w sumie to trochę źle się wypowiedziałeś )

Chodzi o to że elektronika ogólnia (przyznasz chyba sam ) trochę się różni od hmm jak to nazwać...

Od robotyki ? I wiesz można nie być totalnym idiotom z pierwszego a totalnym głąbem z drugiego 🙂

Tolo, niczym się nie różni, pomijając elementy mechaniki. W każdym razie na pewno nie różni się w sprawach, o które padają tutaj pytania.

A gdzie masz rezystory bo link nie działa i nie wiadomo co tam jest a ze zdjęcia które wkleiłeś nie można tego wywniskować.

Można powiedzieć że ten co ma dwa złącza jest bardziej uniwersalny bo pasuje do obu standartów a jaki Ty sobie zastosujesz standart złącza zależy od Ciebie

Ej nie no kurde o to mi chodzilo 🙂

Juz sprawdzilem w Pony prog i dziala !!

Swoja droga sorry za niemila odpowiedz ale robie to pierwszy raz i jestem troche zagubiony 😳

Przepraszam za polskie znaki ale cos mam nie tak z klawiatura (jest od Imaca i cos nie chce wspupracowac 🙂)

Dobra a teraz kolejny problem Pony prog twierdzi ze Urzadzenie jest nie poprawne lub nie odnaleziono go ?

Podlanczam plytke robota do 5v i lacze go z programatorem zlaczem kanda(10 zyl )

Wiec co jest nie tak

Jak wcisne probe w ustawieniach to pisze ze programator jest OK

No dobra doszlem do tego ze potrzebny jest AVRdude ale kurde ustawim tam takie rzeczy:

p-device-ATmega16 c-programer stk 200 P-port Lpt 1 (chociaz sprawdzalem wszystkie )

no i jest to samo tzn -24 device missing or unknown device.

Z gory thx

lol ale ja jestem głupi 🙄 mam tam stabilizator 5 v więc jak podłączam 5v to oczywiste że to nie może działać Już zaprogramowałem robota więc niedługo przedstawie go na forum 🙂

Jeszcze raz wszystkim 100-krotne dzięki

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...