Archaik Napisano Luty 5, 2011 Udostępnij Napisano Luty 5, 2011 Witam Chciałem się dowiedzieć jak zrobić takie sterowanie do czołgu bo szukam cały dzień i nie mogę znaleźć a potrzebne mi jest to do mojego projektu Dzięki z góry za pomoc Link :https://www.youtube.com/watch?v=N294K7hz2KE&feature=related Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
esiu_ Luty 5, 2011 Udostępnij Luty 5, 2011 2 kontrolery i 2 moduły radiowe, tak chyba najprościej. Albo moduł bluetooth i możesz zastąpić pada komórką z akcelerometrem:) Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Luty 5, 2011 Udostępnij Luty 5, 2011 Otóż bardzo prosto: sczytujesz wartość wychylenia gałki i przetwarzasz na prędkość dla silników. Jaki to ma związek z robotyką? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Archaik Luty 5, 2011 Autor tematu Udostępnij Luty 5, 2011 No dobrze mam BTM222 JAK TO ZAPROGRAMOWAĆ !? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
KD93 Luty 5, 2011 Udostępnij Luty 5, 2011 Archaik, czemu mi się wydaje że nie masz zielonego pojęcia o elektronice i programowaniu? Normalnie, tak jak zaprogramowały to setki innych osób i jak opisuje kilka poradników. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Luko Luty 5, 2011 Udostępnij Luty 5, 2011 KD93, pewno wywróżyłeś to z herbaty 🙂. Ale nie tylko Ty odnosisz takie wrażenie 🙂. Archaik, weź się ogarnij, poczytaj o tym do czego służy moduł btm222, jak się nim komunikuje z mikroprocesorem, no i zapomnij o aplikacji do sterowania z telefonu. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
esiu_ Luty 10, 2011 Udostępnij Luty 10, 2011 dlaczego zapomnieć? programowanie symbianów dzięki udostępnionemu środowisku przez nokię jest bardzo proste i przyjemne. Wymaga bardzo podstawowej wiedzy z c++ i ot już jest aplikacja na telefon:) Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź