Skocz do zawartości

Sprawdzanie PCB z czujnikami CNY70

Grabki

Pomocna odpowiedź

Mam problem, otóż zaprojektowałem sobie płytkę z czujnikami do linefollowera w eagle ale nie wiem jak ją wydrukować i potem przylutować czujniki. Przeczytałem kiedyś że są2 wersje not katalogowych cny70 i tylko w jednej są dobre wyprowadzenia i teraz nie wiem czy mam moją płytkę normalnie drukować czy też odbicie lustrzane (będę ją robił termotransferem) i jak potem przylutować czujniki (który bok w którą stronę). Czy mógłby mi ktoś pomóc? Oto schemat i płytka:

Hey

Gdyby umieścić R6, 7 i 8 tak samo jak R9 i 10, nie będzie potrzebny mostek.

Będzie i tak potrzebny, bo będę musiał doprowadzić tam do góry ostatnią nóżkę goldpinów 🙂

Najpierw poprowadź ścieżkę od CNY do 3-ciej ale nad pinami a jak poprowadzić do pin 1 i 2 wychodzi samo. GND też nad pinami a +Uz albo z lewej albo z prawej.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Zmieniłem płytką jednakże nadal nie mam odpowiedzi na pytanie jak mam przylutować czujniki. Błagam pomóżcie, j nawet nie wiem czy to bardziej niebieskie to dioda czy fototranzystor.

Oto płytka:

Przecież w dokumentacji jest wszystko jak byk:

Patrząc z góry czyli od strony "okienka" to jeśli oznaczenie masz po prawej stronie to bliżej oznaczenia masz wyprowadzenia fototranzystora (czyli po prawej) a po lewej masz diodę IR.

• Pomogłeś! 1

Dzieki właśnie o to mi chodziło. Bo zmyliło mnie to że kiedyś gdzieś przeczytałem że są 2 wersje dokumentacji i w jednej są złe wyprowadzenia. Czyli dioda to to jasne niebieskie a fototranzystor to to ciemne. Dziękuje.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.