Skocz do zawartości

Problem z uruchomieniem AVRDude

Mechatronik

Pomocna odpowiedź

Witam

Mam problem, otóż gdy chce uruchomić AVRDude, to wyskakuje tylko okienko cmd i po sekundzie znika. Gdy uruchomię jeszcze raz sytuacja się powtarza.. Miałem formatowany komputer, przed formatowaniem uruchamiał się normalnie. Co może być nie tak?

Mam Win XP.

Pozdrawiam.

Bo AVRDUDE to program konsolowy. Wywołuje się go z konsoli z odpowiednimi parametrami. Najlepiej ściągnij sobie jakiś GUI i będzie po problemie.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Avrdude działa tak jak powinien, jak chcesz zobaczyc to co wypisał, to uruchom go w konsoli DOSu, czyli Start->Uruchom-> wpisujesz CMD i [Enter], nastepnie wpisujesz komnedy aby uruchomić AVRDUDE.

Ja sobie stworzyłem makra do obsługi Duda.

U mnie tez burn-https://www.forbot.pl/forum/posting.php?mode=reply&t=5813o-mat nie działał. Polecam nakładkę - nakładkę. Może i niewiele opcji, ale działa bezproblemowo;)

Zamiast avrdude-GUI polecam SinaProg - w moich tematach jest artykuł z instrukcją obsługi (dlaczego SinaProg, a nie avrdude-GUI też już kilka razy pisałem)

Teraz mam taki problem.

Otóż jak podłączam programator do układu, to gdy układ jest zasilany z akumulatorów dioda gaśnie. A jak ustawie zasilanie z programatora, dioda w ogóle się nie świeci. Oczywiście nie mogę zaprogramować ponieważ nie ma komunikacji z uC.:/ Gdzie może być błąd?

Oto moja płytka :

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.