Carpe Diem Napisano Lipiec 28, 2011 Udostępnij Napisano Lipiec 28, 2011 Nie jestem pewny czy wybrałem dobry dział więc jakby co to proszę o przeniesienie. Do rzeczy - ostatnio zacząłem się zastanawiać czy nie można by po prostu zniszczyć przeciwnika. Przeczytałem regulamin Sumo Challenge i nic o tym nie było, natomiast w regulaminie Robotic Arena było zabronione posiadanie szpikulców itp. I się zastanawiam czy nie można by posiadać jakiegoś niszczącego uzbrojenia w robocie, typu (przykład z kosmosu) piła.
MirekCz Lipiec 28, 2011 Udostępnij Lipiec 28, 2011 Sumo to sumo - tutaj chodzi o przepychanie się, a nie uszkadzanie. Przypadkowe uszkodzenia się zdarzają (robot zostaje podbity do góry i trafia kantem w czujnik - zdarza się). Natomiast umyślne uszkodzenie robota przeciwnika to dyskwalifikacja (a raczej robot o takiej budowie nigdy nie zostanie dopuszczony do zawodów). Są zawody gdzie chodzi o uszkadzanie się, ale to zupełnie inna konkurencja.
Carpe Diem Lipiec 28, 2011 Autor tematu Udostępnij Lipiec 28, 2011 Dzięki. Co to za konkurencja, o której piszesz?
MirekCz Lipiec 28, 2011 Udostępnij Lipiec 28, 2011 Wpisz robot combat na youtube czy google - dużo jest tego, chociaż głównie USA. 1
nanab Lipiec 28, 2011 Udostępnij Lipiec 28, 2011 Zwykle w regulaminach (mini)sumo jest zakaz posiadania elementów, które mogą uszkodzić ring albo przeciwnika. Czasami na discovery leci program "Robotica", są tam walki samochodzików zdalnie sterowanych. Walczących robotów jeszcze nie widziałem
Carpe Diem Lipiec 29, 2011 Autor tematu Udostępnij Lipiec 29, 2011 MirekCz, dzieki wielkie. nanab, ogladałem, tylko chodzi mi o walczące roboty, a nie o zdalnie sterowane pojazdy.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »