Skocz do zawartości

Biblioteki Eagle - Robotyka

Pomocna odpowiedź

Taka biblioteka to moim zdaniem świetny pomysł, ale jeśli temat rozrośnie się tak jak ten na elektrodzie to będzie ciężko cokolwiek znaleźć.

Po między pliki do pobrania są tam wymieszane prośby o biblioteki, a odpowiedzi na nie znajdują się kilka stron dalej jeśli w ogóle.

Czy była by możliwość, żeby wpisy w tym temacie pojawiały się w formie tabelki podobnej do: http://www.cadsoftusa.com/downloads/libraries/?language=en

Oczywiście, że można stworzyć listę tabelkę. Jak dojdą jakieś nowe biblioteki to założę osobny temat i tam przeniesiemy dyskusję, a w pierwszym poście będę edytował opisy i linki.

Wszystkie elementy można też połączyć w jedną bibliotekę. Z tego co wiem MirekCz pracował nad czymś takim.

Tak, mam taką bibliotekę, ale wymaga jeszcze sporo pracy.

Obecnie jest w niej grubo ponad 100 elementów. Są praktycznie wszystkie elementy z mojej oferty + wiele innych podstawowych takich jak kondensatory, rezystory, gniazda itd.

Biblioteka będzie udostępniona za darmo. W tej chwili głównym problemem jest brak jakichkolwiek opisów tekstowych podzespołów.

Planuję skończyć ją najdalej do końca roku. Niektóre osoby szukające konkretnych elementów z mojej oferty dostały ją, ale odzewu generalnie nigdy żadnego nie miałem.

Gdyby ktoś (jedna-dwie osoby) miały ochotę przejrzeć bibliotekę i napisać swoje uwagi i pomysły to byłbym wdzięczny. Bardzo proszę o informację na PW.

niciki rozumiem cię, ale chodzi o to żeby początkujący mieli jak najprostszy dostęp do tego. Zaś wklejaniem linków plątamy i plątamy. Ja podesłałem biblioteki elementów, których Eagle standardowo nie ma i owszem niektóre z nich pobierałem ze strony cadsoft-u, ale to nie znaczy, że nie mogę ułatwić do nich dostępu.

Witajcie,
czy ma ktoś bibliotekę do Sharp'a GP2Y0D340K? Jeżeli tak, to proszę podzielcie się, bo nie mogłem znaleźć, jeżeli jednak nie, to zrobię sam i go tutaj wstawię.

Pozdrawiam!

Daniel 🙂

Gość
Ten temat został zamknięty.
  • Utwórz nowe...